„Crucial T700“ PCIe 5.0 SSD pasieka 12,4 GB/s skaitymo ir 11,9 GB/s rašymo spartą

PCIe 5.0 duomenų kaupiklių technologija plinta daug lėčiau, nei dauguma entuziastų tikėjosi. Duomenų saugyklų bendrovės žadėjo dvigubai padidinti duomenų perdavimo spartą, palyginti su Gen4 saugyklomis, tačiau prireiks kelių mėnesių, jei ne metų, kol pradėsime matyti tokius SSD diskus. Tiesą sakant, net ir praėjus 16 mėnesių nuo pirmosios Gen5 galinčios naudoti stalinių kompiuterių platformos pristatymo, Gen5 duomenų saugyklų prieinamumas vis dar labai ribotas.

Panašu, kad netrukus į kovą dėl didžiausios duomenų perdavimo spartos prisijungs dar vienas prekės ženklas. Kaip ir kiti Gen5 kartos SSD diskai, „Crucial T700“ yra pagrįstas „Phison E26“ valdikliu ir bus tiekiamas su radiatoriumi. Bent jau šiuo atveju šis aušintuvas yra daug mažesnis ir nėra sumontuotas triukšmingas ventiliatorius. Taigi, jei ši saugykla pasiekia reklamuojamą greitį be aktyvaus aušinimo, tai jau didelis laimėjimas.

Remiantis „LinusTechTips“, kuriems buvo suteikta galimybė parodyti „Crucial T700“ spartą „CrystalDiskMark“ teste, SSD pasiekia 12422 MB/s nuosekliojo skaitymo greitį ir 11858 MB/s rašymo teste. Neaišku, kokia platforma buvo naudojama saugyklai testuoti, tačiau tai galėjo būti „Intel“ 600-osios, 700-osios arba AMD 600-osios serijos pagrindinės plokštės.

2 Komentarai

  1. DeepMind parašė:

    Neužilgo SSD technologijai bus 50 metų, bet pažanga smulkių ~4KB failų operacijose vistiek nedidelė.

  2. foozz parašė:

    Tai kad yra youtube linus pilnas testas šio disko ir realiam naudojime jokio skirtumo nėra tarp gen 4 ir gen 5 sintetikoj skaiciai grazūs bet realybė nuvilianti… net kopijuojant didelius failus viskas atsiremia i cache perpildymą ir iš tų didelių grečių ne tiek jau ir daug naudos…

    https://youtu.be/jnMMtbVP0ps

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.