Dar šiemet „Intel“ procesoriai turės „Meltdown“ ir „Spectre“ pataisymus luste

„Intel“ kol kas nelabai sekasi užlopyti „Meltdown“ ir „Spectre“ saugumo spragas esamuose procesoriuose. Po atnaujinimų sistemos tampa nestabilios, o kur dar spartos praradimas. Buvo, manoma, kad tokių pataisymų pačiame procesoriaus luste teks laukti ne vienus metus, bet „Intel“ ruošiasi mus nustebinti. Kompanija jau dirba ties pataisymais silicio lygiu.

„Intel“ generalinis direktorius Brian Kraznich mums žada, kad pačiame silicyje „Meltdown“ ir „Spectre“ pataisymai bus integruoti jau šiais metais. Tokių procesorių reikėtų tikėtis metų gale. Daugiau informacijos nepateikiama.

Kol kas visi saugumo atnaujinimai vyksta per operacines sistemas ar pagrindinių plokščių BIOS.

9 Komentarai

  1. Minde parašė:

    man tai techniskai idomu, kaip ten nuskaito proce tuos duomenis. Turiu omeny, jei kad ir nuskaito proce esanius duomenis kai kuriuos (ir tai ne visus), kaip juos interpretuoti? Nes ten labai low level instrukcijos ir komandos, ir paskui susieti juos su ivedamu slaptazodziu? Tas ivedimo slaptazodis gali buti isskaidytas i smulkias nepriklausomas operacijas, kurios ten tarpusavy neturi neiko bendro.

    • IFeelYou parašė:

      Man tai čia daugiau šaršalo dėl nieko. Realiai paprasto user’io tos saugumo spragos nelabai liečia ir nelabai kada paliestų. Bet aš nesu low-level kernel žinovas, tai galiu ir klysti.
      Asmeniškai visi Windows updatai pas mane bus išjungti nuo šiol, ir jokių BIOS updatų nebedėsiu, bent jau kol nepaaiškės realus spartos praradimas ir neišsispręs visos stabilumo problemos.

      • RedundancyMaster parašė:

        Taip ir yra eiliniam naudotojui tau man ir kitiems tie visi „Meldown“ ir „Spectre“ yra iki paskutines lemputes. Asmeniskai man visiskai nusispjaut i sia problema atrasta :).
        Daugiau tai rupi didesniems kompanijoms, nepertraukiama gamyba uzsimancioms gamykloms ir pan..

    • SoTOP parašė:

      Ne procesoriuje esančius duomenis skaito, o tuos su kuriais procesorius dirba.

      • Minde parašė:

        o velnias zino. Nes pazeidziamumas proco lygyje, tai reiskias pasiekia duomenis, paruostus procui, tai yra instrukcinio lygio. Plius ne visus. Ir kiek supratau, net ne tiesiogiai duomenis mato, o gauna informacija apie „siulymu atsisakymus“. Nes jei butu kaip sakai, tai si problema butu senai atrasta. O sis proco bugas buvo zinomas seniai, tik nieks netikejo, kad praktiskai ka nors galima nuskaityti. Kiek ziurejau sio bugo technini isaiskinima, tai nepasiekia ji tiesiogiai duomenu, ten viskas daug sudetingiau.

  2. IFeelYou parašė:

    Jau pasirodė „pataisytas“ BIOS ASUS Rampage plokštėm. Vienas useris pratestavo savo i9-7980XE, kuris yra absoliutus high-end’as ir rezultatai nekažką: http://www.overclock.net/forum/6-intel-motherboards/1635170-asus-x299-motherboard-series-official-support-thread-167.html
    Absoliučiai visur krenta sparta: ram, cache, 3Dmark, Storage testuose iš vis…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.