Dar vienas ieškinys prieš Intel

Atrodo, kad Intel gyvena neramiausią dešimtmetį savo gyvavimo istorijoje. Šį kartą naujienų agentūra AP rašo, kad Niujorko miesto prokuratūra pateikė antimonopolinį ieškinį prieš didžiausią pasaulyje lustų gamintoją Intel.

Prokuratūra ieškinyje teigia, kad Intel savo dominuojančią padėtį užsitikrino ne geriausiais sprendimais mikroprocesorių rinkoje, tačiau grasindama ir rengdama sąmokslus prieš gamintojus. Niujorko prokuratūros atstovai taip pat pabrėžė, kad Intel mokėjo dešimtis milijonų tam, kad kompiuterių gamintojai nenaudotų AMD procesorių.

Ieškinys svarstyti bus pradėtas visai netrukus. Prokuratūra ieškinį iškėlė ištyrę vidinę kompanijos veiklą. Tyrimas, kaip pranešama, vyko nuo 2008 metų pradžios. Taip pat galime priminti, kad šių metų pavasario pabaigoje už antimonopolinius pažeidimus ES Intel skyrė 1,45 milijardo JAV dolerių baudą, tačiau atrodo, kad baudą gali skirti ir JAV institucijos.

20 Komentarai

  1. pushaz parašė:

    Darom stafkes,kiek sykart nubaus-nenubaus 🙂

  2. SB parašė:

    pushaz>>>As uz 650 mln. JAV doleriu.

  3. nemesis parašė:

    Aš už 1milijardą $.

    O apskritai tai pipec. Jei tik bus bent menkiausia galimybė sekančiam booke įsigyt ATI + AMD tai taip ir padarysiu. $ prasme jie vistiek labai nenuskriaus …

  4. Maariux parašė:

    JAV nenusilei ES is principo 🙂 Manau >= $1.45 billion

  5. daniukas21 parašė:

    jauciu tokios baudos nieko gero neatnes vartotojams:)

  6. nemesis parašė:

    Intel neatneš, vartotojams manau atneš.

  7. daniukas21 parašė:

    nebent mazintu kainas,kad padidetu prekyba:)

  8. nemesis parašė:

    O gal ATI gaudama savo jai priklausančią dalį sukurtų kažką geriau nei Intel?

  9. daniukas21 parašė:

    kiek gauna lesu is produkcjios tokie ir rezultatai 😉 intel labiau pazenge i prie,bent prie cpu

  10. nemesis parašė:

    Tai pala, o koks lėšų už produkciją gavimas, kai konkurentas papirkinėja gamintojus kad nenaudotų tavo gaminių?

  11. ligonis parašė:

    \"intel labiau pazenge i prie,bent prie cpu\" ir dabar ta intel pazengima atbukins, kad AMD galetu bandyt kazka padoraus pasiulyt.

  12. pushaz parašė:

    beda,kad intel vistiek turi pinigo,kad ir kiek ja nubaustu..tie seseliniai susitarimai buvo,yra ir bus..

    SB >>> as uz 850mln zaliu 😀

  13. nanoWorld parašė:

    Intel, kaip organizacijos mastas yra daug didesnis nei AMD, tad nelabai cia kazkas kazka \"atbukins\". Kitavertus, jeigu tikrai tai tiesa (i viska ziuriu siek tiek kritiskai), kad Intel\’is net mokedavo, kad nebutu naudojami AMD procesoriai, tai vienas kitas rimtesnis nuskausminimas tikrai nepakenktu, nes tokia metodika tikrai \"negrazi\".

  14. suck4it parašė:

    Negrazi.. Idomu kuri firma yra \"grazi\".. 😀 Gi visur tas pats sudas vyksta kaikur net baisiau.. Visi zino tik nieks nieko nesiema tik dabar kazko ant intel uzsisedo.. Pakratytu tuos AMD, Nvidia ir pan. tai dar ne tokio sudo rastu.. 😀

  15. nanoWorld parašė:

    Kur ka rastu cia jau ne mum spresti. Esminis veiksnys cia tai, kad Intelis tuo uzsiima uzimdamas monopolisto pozicija. Nebuto sio faktoriaus, nebutu ir tu nuobaudu del kazkokiu tai mokejimu uz kito gamintojo produktu nenaudojima.

  16. suck4it parašė:

    Nu cia jo jei kada AMD virs monopolistu tai ir pas juos ka iskapstys.. 😀 Man tik juokinga kai sneka taip, kad labai baisu, vagys, zulikai, o ciavisai neesme, kad didzioji dalis firmu ta pati suda daro.. 😀

  17. daniukas21 parašė:

    manau amd pakankamai gerai atsilaikiusi pries toki galiuna kaip intel, idomu kaip paveiks milijonines baudos tolimesnius intel planus?

  18. nemesis parašė:

    Čiulpiantysis už tai(suck4it) žinai tokį posakį \"Nepagautas ne vagis\"? Pagaus AMD – skalpuos AMD. Natūralu, logiška, paprasta ir aišku.

    Aš tik nesuprantu kodėl neskalpuoja ir kyšį davusių ir kyšį ėmusių? Galėtų dar sankcijas įvairias įvesti kad AMD procesoriaus nė vieno neįdėjai į kompiuterį, tiek pat laiko Intel nebedėsi.

    Ir tų baudų likimas man neaiškus. Kur jos dėsis? Praktiškai tai pinigai tiesiogine šio žodžio prasme pavogti iš AMD.

  19. zhaltees parašė:

    Net neabejoju kad tokie susitarimai dabar yra ir dėl netbookų. Ne veltui AMD į tą rinką net ir nežengė, o VIA nors ir turi pilnavertį, gal netgi geresnį pasiūlymą, tačiau jos platformą montuoja vos keli gamintojai…

  20. nemesis parašė:

    Na AMD Athlon II tai jau deda į bookus…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.