Dėl ES esamų energijos vartojimo apribojimų 8K televizorių prekyba gali būti sustabdyta

2019 m. kovo mėn. Europos Sąjunga nustatė elektroninių ekranų energijos vartojimo efektyvumo indeksą (EEI), pagrįstą ekrano plotu ir suvartojamos energijos kiekiu. Pagal reglamentą nuo 2023 m. kovo 1 d. parduodamų 8K ekranų ir microLED aprūpintų prietaisų EEI turi būti toks pat kaip esamų 4K ekranų.

8K ekranai turi keturis kartus daugiau pikselių nei tokio paties dydžio 4K ekranai. Be to, šiems modeliams reikalingas galingesnis vaizdo apdorojimas, nes beveik visus dabartinius vaizdo šaltinius reikia padidinti iki 8K iš jų gimtosios raiškos. Pasak 8K asociacijos, šiuo metu nėra 8K televizorių, galinčių užtikrinti tokį energijos vartojimo efektyvumą, todėl nuo kovo mėn. dabartiniais 8K televizoriais bus uždrausta prekiauti ES.

Gamintojai intensyviai dirba, kad sumažintų 8K ekranų energijos suvartojimą, naudodami naujas skystųjų kristalų medžiagas, geresnes montažines plokštes bei efektyvesnius procesorius. Problema ta, kad jie atsilieka nuo ES plano ir jiems reikia daugiau laiko, kad sukurtų ir įgyvendintų pakeitimus, kurie atitiktų ES gaires.

8K asociacija teigė, kad remia protingą požiūrį į energijos suvartojimo tikslus, pagrįstą realistiniu techninės pažangos šioje srityje vertinimu. Laimei, dar yra laiko įsikišti, nes pagal išlygą reglamentą galima peržiūrėti atsižvelgiant į technologijų pažangą. Tačiau peržiūros projektas turi būti parengtas ne vėliau kaip iki 2022 m. gruodžio 25 d., ir kol kas nėra jokių požymių, kad toks projektas būtų rengiamas.

Draudimas ES parduoti 8K televizorius gali turėti daug pasekmių. Akivaizdu, kad didžiausią naštą patirtų televizorių gamintojai ir tiekėjai. Ne tokie akivaizdūs gali būti smulkesni dalykai, pavyzdžiui, tai, kad turinio kūrėjai nebūtų skatinami kurti 8K raiškos medžiagą ES auditorijai.

7 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Sony KD-75ZH8 tv naudoja 381W [1]
    anot šio [2] straipsnio energijos suvartojimas turėtų būti mažesnis kaip 141W.
    Atgal prie braižymo lentos, efektyvesnių pikselių ieškoti :/

    1.https://www.sony.co.uk/electronics/televisions/zh8-series/specifications
    2.https://dailycaller.com/2022/10/21/eu-to-ban-8k-4k-television-sets-limit-power-consumption/

  2. Maariux parašė:

    Priminkit, kam reikalingas 8k?

  3. newdiamond parašė:

    RTX 4090 svarbu neuzdraude…

  4. Jumaxas parašė:

    Cia kalba eina ne viena ape 8k telikus, bet ir ryskesnius OLED galimai ir panasiai ekranus, nes pakelti sviesuma reikalinga papldoma galia, tad tketis ryskesnu TV nebereiktu artimu metu, ypac tiems kuriems truku sviiesumo HDR rezime.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.