Dėl netinkamos reklamos praktikos „Google“ gresia 25 mlrd. eurų baudos

Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų teismuose „Google“ gali būti skirtos didelės baudos pagal du ieškinius, kurie bus pateikti per kelias ateinančias savaites. Dėl šių dviejų ieškinių „Google“ gali tekti sumokėti 25 mlrd. eurų (~25,4 mlrd. JAV dolerių) baudų. Pasak „Reuters“, ieškiniuose teigiama, kad „Google“ taikė nesąžiningą reklamos praktiką.

Advokatų kontora „Geradin Partners“ leidėjų, nukentėjusių nuo įtariamos „Google“ praktikos, vardu paskelbė tokį pareiškimą.

Atėjo laikas „Google“ prisiimti atsakomybę ir atlyginti šiai svarbiai pramonei padarytą žalą. Todėl šiandien skelbiame apie šiuos ieškinius dviejose jurisdikcijose, siekdami gauti kompensaciją ES ir Jungtinės Karalystės leidėjams. – Damien Geradin

„Google“ atstovas spaudai agentūrai „Reuters“ sakė, kad „ieškinys yra spekuliatyvus ir oportunistinis“, o bendrovė planuoja „energingai su juo kovoti“. Ieškiniu Jungtinėje Karalystėje bus siekiama išieškoti kompensacijas svetainių savininkams, kurių svetainėse yra reklaminių skydelių, įskaitant tradicinius leidėjus. Tuo tarpu Olandijos ieškinys yra atviras visiems nukentėjusiems leidėjams.

6 Komentarai

  1. Diaxminde parašė:

    Keli trilijonai būtų rimčiau, o čia jiems kapeikos.

  2. iTroubl3 parašė:

    O kas gauna sumokėtą baudą? Valstybė, ar kas? 😀

  3. newdiamond parašė:

    gresia 250 billion.
    tai reiskia po n metu teismu susimokes 250 mln ir visi ishsiskirstys, o Google bus toliau svari…new normal

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.