„Dell“ pradeda žaidėjams skirtų monitorių erą su S2716DG

Žaidėjams skirtų monitorių manija sparčiai plinta ir užkrečia net tokius „non-gaming“ gamintojus, kaip „Dell“. Savo portfelyje iki šiol neturinti nė vieno tikro „gaming“ monitoriaus ši kompanija ketina pasiūlyti modelį S2716DG, kuris palaikys ir G-Sync, ir 144 Hz skleistinę.

„Dell S2716DG“ gaus 27" TN matricą, kurios maksimali rezoliucija sieks 2560 x 1440, o G2G atsako laikas apibrėžtas 1 ms vėlavimu. „Dell“ lieka ištikima pati sau, todėl pasirūpins, kad S2716DG būtų maksimaliai funkcioalus – stovas leis keisti ekrano padėties aukštį, taip pat jį pakreips ir pasuks. Į turimų jungčių sąrašą patenka po vieną DisplayPort 1.2 su HDMI 1.4, keturios USB 3.0 bei pora garso išvesčių.

Numatoma, kad „Dell S2716DG“ pirmiausiai bus pasiūlytas Šiaurės Amerikos rinkai antroje spalio pusėje už rekomenduojamą 800 USD įkainį.

16 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Tokių pat charakteristikų, tik su IPS ir Gsync kainuoja pigiau. Be to beveik visi gamintojai dar savo papildomas funkcijas jau išradę, kurios naudojamos žaidžiant.
    Kainas keisis matomai.

  2. Fostil parašė:

    TN… Viskas tuom ir pasakyta. Tikejausi is dello daugiau, nei eilines mados sekimu. Galetu geriau su IPS ka nors naujo pasiulyti,nes kol kas nematau reikalo atnaujinti esama dell u2311h.

  3. vacoum parašė:

    sveiki, is komentaruju pastebejau, kad zmones domina "naujos kartos" monitoriai, pvz IPS,VA matricu monitoriai, turintis daugiau negu 60Hz. Ar butu galima tureti kokia naujiena, kaip sarasa, ir ja vis papildyti atsiradus kam naujam rinkoje, esu pats tai dares rinkos analize monitoriu (gal pries puse metu) 🙂 turiu visa rasara moniku pagal parametrus, bet butu patogu, jeigu tai darytu kas is jusu, ir ta analize butu skirta visiems 🙂

  4. Nukainotas parašė:

    DELL, slėpkis su savo TN..

  5. vacoum parašė:

    pvz steam’e daug laiko desimtuke eina cs zaidimas. O 4tradalis ju nesveiki. Renka kompus pagal reikalavima,kad trauktu 300fps , monikas turi buti su viena ms velavimu ir t.t. manau kad eina i trasa tokie monikai. Nors pritariu tau 😀

  6. Povilas parašė:

    O tai kam jums IPS and gaming monitoriaus, vistiek is priekio ziurit zaidziant, TN geresne juoda, mazesnis velavimas, + dar cia 144 hz.

  7. Kaspariokas parašė:

    TN geresne juoda??? 🙂

  8. JisVisadaSalia parašė:

    povilas
    dabar jau IPS neatsilieka nuo TN. Kažkokio tyrimo nesu aptikęs, kad lygintų lošiant tą patį CS ar BF. Bet pagal testus, naujas kažkuris modelis net TN lenkia.

    vacoum
    nėra prasmės, užtenka žinot ko tau reikia ir pinigų sumos. Monitoriai dabar vos ne kas pusmetį atnaujinami. Pradėjo prieš metu eiti UltraWide 21:9 – visi giria. Tik didesnė raiška nepatempia daugiau hz per DP 1.2. Yra tokių, kurie nuo 2014 pabaigos laukė išgirtų ultrawide Acer su VA, 2560×1080, 144hz g/free sync. Bet jau visi išgraibstyti. Buvod ar žiauresnių Acer ir Asus modelių su IPS, 3440×1440, g/free sync, bet pasirodo, jog Dp 1.2 tokia raiškia nesiekia 100 hz (berods sync kažkaip imituoja didesnį ar kažkas tokio). Be to – ir vienų ir kitų kaina ~1100-1300 USD (Europoje 1000+ eurų). Ir visi jau išpirkti, bent jau JAV nėra kur užsakyti. Ir dar naujų visokių mugėje pridemonstruota per tą laiką. Tai visi laukiantieji šoko ant jų laukimo. O dabar dar DP 1.3 anonsavo, kuris leis 4K raišką 100+ hz padaryti. Tai jau patys nebežino ką daryti.
    LG pirmi pradėjo leisti ultrawide, tai pačių modeliai vis atnaujinami vos ne kas kelis mėnesius ar pusmetį.
    Ir visi pro geimeriai giria ultrawide, tik jiems 100+hz trūksta.
    Tai tiek.
    Yra užsienio forumuose vis atnaujinamų sąrašų, bet jau daro tik IPS/VA + g/free sync.
    http://linustechtips.com/main/topic/410994-list-of-all-ipsva-gsyncfreesync-monitors/
    http://linustechtips.com/main/topic/422032-monitor-list-of-elitism-for-2015/

  9. Povilas parašė:

    Zinoma geresne, geriausia juoda lygi atkuria PVA matrica, kuria sutinkam samsung, sony tv, IPS geriausia darbui, nes turi siek tiek platesne spalvu gama, ir labai tiksliai kalibruojasi. butu idealus monikas su VA matrica + 144 hz. bet kiek teko girdet, pas juos didesnis MS, ir nelabai gamina gamintojai, tai renkasi TN.

  10. JisVisadaSalia parašė:

    Tas input lagas, labiau reikalingas tuose FPS ir viskas. Ne visi žaidžia juos.

  11. JisVisadaSalia parašė:

    Dar viena labai svarbi pastaba, kad kainos greitai krenta. Čia po mėnesio ar dviejų nukrito naujų Acer ir Asus kainos. Per pusmeti ar metus nukrenta labai smarkiai. Reik turėt kantrybės laukt.

  12. vacoum parašė:

    to jis visada salia:

    dekui, geri linkai, bet ziuriu kas buvo krites i aki, ir dabar beveik be konkurencijos, tai Asus PG279Q , tik pries pora menesiu niekur neradau kur pirkti.
    Ir Eizo faini daiktai, tik WQ galetu buti. Pvz Eizo Foris fg2421.

  13. vacoum parašė:

    to Povilas, nezinau, man filma daug maloniau ziureti per IPS, ar siaip ka veikti. TN tik zaidimams ir tik shooteriams.

  14. JisVisadaSalia parašė:

    Filmą reikia žiūrėti per seną Panasonic plazminį, kurių deja jau nebegamina, berods nuo pereitų metų pabaigos. Jų spalvos gražesnės net už IPS.

  15. Povilas parašė:

    Tai butent pas plazminius yra labai gilus black level, tai sukuria dideli kontrasta scenose. pas IPS vietoj juodos – pilka. Del spalvu viska galima pasikalibruot. As jau kaip metus turiu sony septinta klase, neatsidziaugiu, paemus apskritai labai labai geras juodos lygis.

  16. vacoum parašė:

    Povilai, tai spalvos pas TN gaidiskos, truksta ryzkumo ir konstrasto, kazkaip gaunasi priesingai negu tu sakai. Gal juoda ir lieka juodesne, bet visa kita prasciau. Gi yra pas mane du monikai, tai ka zinau, pirkau samsungo geriausia monika pries 7 metus, mokejau tuo laiku 2500lt (dabar ekvivalentas butu virs 3), nu iki siol gerai tarnauja ir tik lempas reiktu pakeisti. O su TN, nors ale juoda juodesne, bet kai kurios spalvos ar neatkuriamos normaliai, ar koks byb….s bet nezinau, TN man nepatinka, net zaisti nepatinka, tik aisku judesys geriau atrodo.

    as tikiu kad TN dabar pagerejo, bet mates ir kitus, ir pardese, nu vistiek dar TN reikia pasitempti. Nors ziuri tiesiai, bet vistiek tie kampai gaunasi, nors ir nedideli, ir keicia kokybe.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.