Devintos kartos „Intel“ lustų rinkiniai pasiruošę dirbti su „Broadwell“ procesoriais

Nors devintos kartos „Intel“ lustų rinkinys nieko radikalaus neatnešė, išskyrus M.2. jungtį ir SATA Express sąsają, kurios išnaudojimo teks palūkėti iki kitų metų antrojo ketvirčio, kuomet pasirodys ją palaikantys SSD kaupikliai, bei „Intel RST“ technologiją, kuri nuo šiol bus įgyvendinama ir su PCI-Express įrenginiais, priekyje visų naujovių atsirado penktos kartos LGA1150 procesorių palaikymas.

Pasikliaunant „Intel“ rekomendacijomis, Z97 lustų rinkinys buvo kurtas darniam veikimui su „Devil's Canyon“ procesoriais, kurie žinomi, kaip padidintą spartinimo potencialą, pagrinde dėl pagerintos šiluminės jungties tarp dangtelio ir pačio lusto, turintys „Haswell“ derivatyvai. Nors didžioji dalis Z87 pagrindinių sugebės susidraugauti su „Devil's Canyon“ modeliais, „Intel“ tikina, kad kai kurioms ši užduotis bus per sunki.

Tačiau svarbiausia informacija atkeliauja iš pačių pagrindinių plokščių gamintojų, kurie prasitarė, kad Z97 lustų rinkinys yra pajėgus palaikyti penktos kartos „Core“ procesorius, kaip ir H97. Palaikomais procesoriais taps tam pačiam LGA1150 lizdui skirti 14 nm „Broadwell“ architektūros gaminiai. Ir čia „Intel“ iškart pažymi, kad Z87 su „Broadwell“ vienas kitam nėra skirti, tačiau galutiniam įsitikinimui teks palaukti pirmųjų „Broadwell“ inžinerinių pavyzdžių, mat ne visada „Intel“ situaciją nupiešia tokią, kokia ji yra iš tikrųjų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.