Didėjantys „PlayStation 5“ pardavimai padarė „Sony“ didžiausia AMD kliente

2022 m. ketvirtojo ketvirčio pelno ataskaitoje AMD vienam neįvardytam klientui priskyrė maždaug šeštadalį 2022 m. grynųjų pajamų, kurios, palyginti su 2021 m., gerokai padidėjo. Puslaidininkių pramonės analitikas, remdamasis to paties ketvirčio rezultatais, spėjo, kad tas klientas buvo „Sony“. AMD tiekia lustus, kuriais varomos „Sony“ „PlayStation 5“ ir „Microsoft“ „Xbox“ serijos konsolės.

2022 m. gruodžio 31 d. pasibaigusį ketvirtį „PlayStation 5“ pardavimai buvo geriausi per visą istoriją – 7,1 mln. vienetų. Bendri „Sony“ pardavimai per pirmuosius tris 2022 finansinių metų ketvirčius (trunkančius nuo kovo iki gruodžio mėn.) pasiekė 12,8 mln. vienetų, taigi per visą konsolės gyvavimo laikotarpį jų buvo parduota 38 mln. Iki 2023 m. kovo 31 d. „Sony“ tikisi parduoti dar 6,2 mln. vienetų PS5.

Analitikas Sravan Kundojjala sakė, kad „Sony“ ne tik sudaro 16 proc. 2022 m. AMD grynųjų pajamų, bet šis skaičius gali išaugti iki 20 proc. neįskaitant AMD priklausančios „Xilinx“, todėl „PlayStation“ gamintojas yra didžiausias AMD klientas. Bendrovė pripažįsta, kad šio vieno kliento praradimas apčiuopiamai paveiktų jos verslą.

Tolesnė Kundojjala analizė rodo, kad PS5 siuntos yra daugiau nei 60 proc. didesnės nei Xbox. Prieš kurį laiką „Microsoft“ nustojo skelbti „Xbox“ pardavimų skaičius, nusprendusi sutelkti dėmesį į prenumeratą ir skaitmeninius pardavimus, tačiau visi skaičiuoja, kad PS5 ją lengvai lenkia. Tik neaišku, kiek.

Per pokalbį dėl pajamų AMD generalinė direktorė Lisa Su, kalbėdama apie konsoles, sakė, kad bendrovė tikisi, jog pajamos iš žaidimų per metus sumažės. Tai gali reikšti, kad AMD tikisi, jog konsolių paklausa piką pasieks 2023 m., arba kad konsolių pardavimai 2022 m. viršijo bendrovės lūkesčius.

Žaidimų konsolių pardavimai jau dabar yra tikėtina priežastis, kodėl AMD 2022 m. ketvirtojo ketvirčio pajamos iš žaidimų sektoriaus buvo tik 11 proc. mažesnės už NVIDIA pajamas, nepaisant to, kad pastaroji iš viso uždirbo daug daugiau ir pardavė daug daugiau vaizdo plokščių. Vis dėlto tikėtina, kad NVIDIA taip pat gauna nemažai naudos iš konsolių, nes vienas iš jos grafinių procesorių maitina nepaprastai populiarų „Nintendo Switch“. Praėjusį ketvirtį „Nintendo“ pardavė milijoną „Switch“ konsolių, o bendras nešiojamojo žaidimų kompiuterio pardavimų skaičius pasiekė 122 milijonus.

15 Komentarai

  1. iTroubl3 parašė:

    Na logiška, kai tiek normalų PC susirinkti kainuoja.. konsolė nebloga alternatyva.. Šiandien turi ir man pristatyti iš amazon PS 5 + GoW Ragnarok už 619 EUR išėjo paimti Blu Ray versiją.

    • neblogai parašė:

      Bent jau Xbox- per 5 metus (sakykim, toks likęs konsolės gyvavimo laikas), abonentinis susideda į papildomus 5x€43=€215. Čia tik mokestis už žaidimą per tinklą- Live Gold, o ne už tą brangesnį Game Pass, kuris duoda ir nemokamų žaidimų. Sakyčiau, ne prastesnį asmeninį kompiuterį išeina susirinkti už ~€600+€215=€815, ir kartu- panaudojimas- platesnis, bei žaidimai pigesni.

  2. iTroubl3 parašė:

    PS4 turiu nuo 2018, tai 5 metus atlaikė, realiai ir dabar dar nauji žaidimai leidžiami ant PS4 net ir AAA , o jis išleistas 2013, tai čia jau 10 metų gaunasi žaisti naujausius žaidimus. Na prenumerata, tai čia susimoki į metus kartą, net nepasijaučia. Realiai kiekvienas renkasi pagal save, šiaip gal pasenau, kažkaip pakritus ant sofkutės pasidarė daug patogiau ir smagiau žaisti negu prie pc sėdint 😀 Mintis ta, jog nematau nieko keisto, kad pardavimai PS5 dideli.

    • iTroubl3 parašė:

      Dar pagalvojau, kad mano PC rinktas 2013 metais iš high end deatalių kainavo kosmosą ir šiai dienai AAA geimų jau normaliai nepažaisi, mano galva PS4 po 10 metų geriau atsilaikė. Nors viduje geležis ir silpnesnė kiek suprantu.

    • neblogai parašė:

      Na aš taip pat nepeikiu konsolių, jos turi privalumų- tik mėgstu atkreipti dėmesį į paslėptus kaštus, nes viską paskaičiavus, manau gaunasi panaši kaina. Kita vertus, vidutinio kainos lygio AK pirkimas taip pat ne visada geriausias pasirinkimas. Kaip dabar, kai vis dar vyksta perėjimas nuo DDR4 prie (vis dar brangaus) DDR5, o vaizdo plokščių kainos nespėjo pakristi nuo per kasimo bumą užkeltų MSRP lygių.

    • ojojoj parašė:

      iTroubl3>>>
      Kas draudzia pasistatyti PC prie TV ir grajinti nuo sofkos ar lovos? Pries kelis metus buvo mintis imti xbox, bet sukisau daug saibu i pc ir poto i TV ir zaidziu ir nera problemu ir nereikia jokio papildomo pc pirkti, nors ir turiu darbini laptopa, bet jo nepanaudoju asmeninam reikalam, nes pilnai uztenka naminio pc tiek geimam, tiek youtube, tai kitiem reikalam.

      • iTroubl3 parašė:

        Nieks nedraudžia, seniau taip ir dariau ir gana nemažai, bet tai nėra visiškai tas pats kaip su konsole. Čia tarkim žiūti TV, pasigriebei joystiką nuo sofos su juo įsijungi konsolę ir nunaviguoji iki norimo žaidimo ir žaidi, nereikia net atsistot, atsibodo pereini į kitą žaidimą ir panašiai. Su PC šiek tiek kėbliau valdyti PC ne žaidime, plius PC žaidimai tikrai ne visi patogu žaisti su pulteliu, kai kurie ir nepalaiko pultelio tarkim strateginiai žaidimai. Ir nematau tikslo iš PC daryti konsolės.. Kas liečia PC tai ateityje yra planai ir jį atsinaujinti, suprantu PC pranašumus, bet konsolė irgi savus pliiusus turi.

        • Digixo parašė:

          Kaip tai ne visus zaidimus patogu zaisti ant PC su pulteliu? Taip iseina, kad ir ant konsoles ne visus zaidimus patogu zaisti su pulteliu, nes nu gi tie patys zaidimai 🙂 🙂 🙂 O ir strategu ant konsoles nera (BEVEIK) 🙂 Visi iki vieno zaidimai PUIKIAI palaiko pultelius ir tik tu pats kaltas, kad su normaliu PC zaidei gal pries 10 metu, o ir rankos abi kairios ir is subines auga 🙂 Vienu zodziu komentuoji tik, kad komentuot. Ai dar savo sena drapaka PS4 gini, nes normalaus PC neiperki 😉 Ir konsole, ipac senoliai PS4 ir XBONE neturi apskritai jokiu pliusu. Koks kaifas zaist 720 upscalinta iki 1080 ir dar su sutriestais 30FPS? O daugelio zaidimu net nepavelka nei tu VARGANU 30FPS… Pazaiskit senuka GTA V ant XBONE… Akys vemia ir galva skauda nuo 20FPS ir pastovaus stutterfesto…

          • iTroubl3 parašė:

            Nepasakok apie patogumą su pulteliu žaidžiant ant PC lyginant su konsole, kai konsolė nuo A iki Z padaryta valdyti pulteliu, aš suprantu, kad visus žaidimus galima žaisti ant PC su pulteliu, tik VISADA reikės papildomai kažką nustatinėti nustatymuose būtent tai jau yra nepatogumas… turbūt pats niekada neturėjai konsolės 🙂 Dėl įpirkimo apskritai ne tavo reikalas, o tu kaip faktą tai sakai.. Šiaip visai nesenai ir planavau normaliai PC atsinaujinti, tik žmona gimtadienio proga PS 5 padovanojo, todėl dabar nėra prasmės naujinti PC 🙂 O strateginių žaidimų ant konsolės yra nemažai 🙂

            • MunkaTheGreat parašė:

              eee, as kazko nesuprtantu sitam diskurse bet va mano 5 centai. zaidimai +- yra tie patys ir pc ir konsolems, tai reiskia su pulteliu galima zaisti beveik visus ir nepamenu kad kazka kada nors esu nustatinejes, tiesiog ijungi ir zaidi.
              O siaip FPS is strategy patogiau su pele + klaviatura, action/adventure patogiau su pulteliu, racing su vairu, flying su vairalazde, horror isvis su VR 🙂 nors pultelis pats universaliausias del analoginiu svirciu (aisku nauja mano klava irgi turi analoginius mygtukus, tai nebebutina griebt pultelio norint pavairuot masina kokiam GTA kai zaidziu ne su joysticku) 🙂
              Vienintelis niuansas, kad jei noriu zaisti per TV su pulteliu, dar prijungta ir nesiojama klaviatura, kad valdyciau nuo sofos. Jei noriu zaisti kazka rimciau, sedu prie monitoriaus ir klavos su pele. Realiai konsole, taip pigiau, bet universalumo maziau. + as kompa ir video edit naudoju ir su garsu kazkiek, tai jei tureciau konsole, vistiek reiktu gero kompiuterio, o konsoles kaina vs GPU kaina, ir va gaunas same shit. padrikai cia surasiau, bet gal minti pavyko isreikst 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.