„DirectX 12“ atnaujinimas leis procesoriui pasiekti vaizdo plokštės atmintį

„Microsoft“ „DirectX 12“ API patobulinta įdiegus dvi naujas funkcijas „Agility SDK 1.710.0“ peržiūroje. Naujovės yra „GPU Upload Heaps“ ir „Non-Normalized sampling“, o pirmoji iš jų yra verta didesnio dėmesio.

Anksčiau pasiekti grafikos procesoriaus atmintį procesoriui buvo neįmanoma, todėl programoms reikėjo kopijuoti didelius duomenų kiekius grafikos procesoriui per PCI magistralę. Tačiau moderniuose grafikos procesoriuose įdiegtas VRAM keičiamo bazinio adreso registras (BAR), kuris leidžia „Windows“ valdyti grafikos procesoriaus VRAM naudojant WDDM 2.0 ar naujesnę versiją. Atnaujinus šią funkciją, procesorius gali tiesiogiai pasiekti prijungtos vaizdo plokštės atmintį, todėl nebereikia kopijuoti duomenų tarp jų. Šis bendras atminties naudojimas bus labai naudingas kompiuteriniuose žaidimuose, kuriuose atminties poreikiai nuolatos auga.

Šis optimizavimas padidina našumą tam tikrais scenarijais, nes leidžia ir procesoriui ir grafikos procesoriui vienu metu naudotis atmintimi. Be to, nebereikia laikyti pasikartojančių žaidimo scenarijaus duomenų ir sisteminėje atmintyje, ir vaizdo plokštės VRAM atmintyje, todėl sumažėja duomenų srautas tarp šių dviejų vietų. Ši naujovė gali sukelti revoliuciją kompiuterinių žaidimų srityje, suteikdama procesoriui išskirtinę prieigą prie itin sparčios vaizdo plokščių atminties.

Šiuo metu ši išankstinė versija prieinama tik kūrėjams, tačiau ją palaiko naujausios AMD, „Intel“ ir NVIDIA išleistos grafikos tvarkyklės.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tai matyt nauja mada ateina su optimizacijom…kaip padare su last of us I PC iz 60 euriuku….
    devai dirbti nebenori….tai bando per kita gala padaryti kad geimai ant pc veiktu kaip ant konsoliu bent 😀

  2. xFiniti64 parašė:

    oj man tai patinka tokie portai teleportai. As patenkintas, kad daugiau tokiu butu.

  3. Raijmiss parašė:

    Nieko dabar isvis nesuprantu 😀 Tai veikia jis dabar bet nera tokiu game? Ar tiesiog palaikoma hardwaro ir softo ir tiek? primena man Samsung Galaxy NOTE 20 Ultra 5G kai pirkau… 5G! 5G! palaikomas 5G!… o is tikro cher ten kur ji palaike tinkle 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.