DRAM gamykloje vėl buvo dingusi elektra, prognozuojamas kainų augimas

„Micron“ gamykloje, Taivane, visai neseniai maždaug vienai valandai buvo dingusi elektra, o tai reiškia, kad gamybos linijose esantys lustai buvo sugadinti. Teigiama, kad tai gali paveikti apie 10 % viso būsimo DRAM tiekimo kelis ateinančius mėnesius. Žinant, kad kompiuterių paklausa pastaruoju metu yra išaugusi dėl pandemijos, o DRAM atmintis yra staliniuose ir nešiojamuose kompiuteriuose bei planšetėse, tai gali reikšti DRAM kainų padidėjimą.

Elektros dingimas atminties gamyklose visada veda prie didesnių kainų. Vieną kartą kainų padidėjimai yra mažesni, kitą kartą – didesni, bet DRAM kainos 2021 metų pradžioje garantuotai augs. Kadangi DRAM atmintis dabar yra tikrai pigi, tai nedidelis kainų padidėjimas nebus labai skausmingas pirkėjams, bet jis, vis tiek, bus nemalonus.

5 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Kažkaip nesitiki jog be dyzelinių generatorių ten jie dirba…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Man irgi keista, kad toks verslas neturi kazkokio avarinio energijos tiekimo. Bet cia geras biznis, dingsts elektra, ismoka is draudimo ar kazko gauni, plius produkcija pabrangsta. Win win.

    • Stipena parašė:

      Vargu ar ten užmaitinsi tokią gamyklą su VDV. Bet pagrindines linijas kuriom būtinas nenutraukiamas el. tiekimas tūrėtų aprūpinti „power bankais“.

      • ToBeX parašė:

        gali jie ten netriest lazankom, lietuvoj lentpjūvėse centrai ant power bankų stovi, nes per brangu būtų, jei elektra dingtų, o čia… 🙂 taip stovėjo valandą be darbo, bet grandys kurių darbo metu dingus elektrai būtų dideli nuostoliai tikrai turi avarinę elektrą.

    • adex parašė:

      kam jiems tie generatoriai jeigu del uzkilusiu kainu kompensuojasi viskas. nors ir nesu samokslo teoriju salininkas, bet po tokiu viesu paslapciu kaip kad pvz buna utilizuojama tam tikra dalis pertekliniu grudu taip sureguliuojant kainas. nenusebciau jeigu ir tie elektru dingimai bei potvyniai butu kainu reguliavimo scenarijaus dalis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.