„eBay“ platformoje RTX 4090 nuperkama tris kartus daugiau nei RTX 4080

Tom’s Hardware“ puikiai išanalizavo RTX 40 serijos pardavimus „eBay“ platformoje JAV. Atrodo, kad RTX 4080 tapo tikru košmaru perpardavinėtojams.

Didžiausia RTX 4080 paklausa baigėsi, bet ar apskritai kada nors ji buvo didelė. NVIDIA sunkiai sekasi įtikinti žaidėjus pirkti AD103 pagrindu sukurtą modelį. RTX 4080 pardavimai nėra dideli, nes entuziastai nukreipia žvilgsnius į RTX 4090, kuri iš tiesų kainuoja brangiau, bet siūlo gerokai didesnį našumą nei RTX 4080.

Skaičiai nemeluoja, o „eBay“ pardavimai JAV rodo būtent tokią tendenciją. RTX 4090 pardavimai dabar 3,4 karto lenkia RTX 4080. NVIDIA azartas išleisti dar vieną daugiau nei 1000 JAV dolerių kainuojančią plokštę akivaizdžiai nepasiteisino. O dar blogiau sekasi perpardavinėtojams, kurie naudojasi deficitu, paprastai siejamu su naujos techninės įrangos išleidimu. Kas negali nedžiuginti.

 

Tom’s Hardware“  RTX 40 serijos „eBay“ analizė:

  • Palyginti su flagmanu, „GeForce RTX 4080“ pardavimų skaičiai yra neįtikėtinai maži: RTX 4090/RTX 4080 parduodamos santykiu 3,4:1.
  • Per dieną JAV „eBay“ svetainėje vidutiniškai parduodamos aštuonios RTX 4080 vaizdo plokštės.
  • RTX 4080 pardavimai „eBay“ nuo pat pasirodymo dienos nepakito arba sumažėjo.
  • Vidutinė RTX 4080 kaina „eBay“ aukcionuose yra apie 30 % didesnė nei rinkos kaina, o tai pastebimai mažiau pelninga nei RTX 4090 (38 % didesnė nei rinkos kaina).
  • Vidutinė RTX 4090 kaina „eBay“ pirmąją savaitę buvo 54 % didesnė už rekomenduojamą kainą, o per dieną buvo parduodamos 64 plokštės.
  • Atrodo, kad po RTX 4080 pasirodymo flagmanas RTX 4090 tampa vis populiaresnis.

 

NVIDIA RTX 4080 netrūksta, atvirkščiai, ją galima lengvai įsigyti, kasdien rinką pasiekia vis daugiau vaizdo plokščių. Nuo šios grafikos kortos pasirodymo „eBay“ buvo parduoti tik 65 vienetai. Tai reiškia, kad vidutiniškai kasdien parduodamos tik 8 RTX 4080 vaizdo plokštės.

Perpardavinėtojai netrukus gali būti priversti sumažinti absurdiškas kainas ir galbūt net apsvarstyti galimybę parduoti jas nuostolingai. Padėtis NVIDIA gali dar labiau komplikuotis, kai AMD vos po trijų savaičių pristatys savo „Radeon RX 7900“ seriją. Abi būsimos „Radeon“ plokštės turėtų kainuoti mažiau nei 1 000 JAV dolerių.

28 Komentarai

  1. ReaLm parašė:

    Žmonėms matyt nusibodo žaist su lagais, gedimai, o didesnis performance, reiškia mažesnę gedimų tikimybę. Todėl į kokybę reikia žiūrėti rimtai, o dar vienas faktorius yra tai, kad tokio tipo plokštes žmonės perka žiūrėdami 10 metų į priekį, kad nepirkt paskui vėl 2 metams ir išmesti..

    • ZeroFM parašė:

      Viską ką surašiai is wrong!
      Didesnis pečius kaip tik reikš didesne gedimo tikimybe nes arba pati nusprogs arba maitblokį greičiau pribaigs su 600w siurbimu.
      Tokio tipo žmonės perka tik dėl mados ir entuziasmo kad tik turėt tą top-end geležį.

      • adex parašė:

        Ir dar niekas tokiu 10 metu i prieki neperka, entuziastai griebia vos tik nauja karta iseina, kad turetu kas geriausia. O pasiturintys geimeriai irgi jeigu ne kiekviena karta atsinaujina tai bent kas antra, aisku viskas nuo litu prilaikymo priklauso.

      • ReaLm parašė:

        ar suprantate kad 600W jūs išnaudosite tik tada, kai atsiras geimas kuris 100% vaizdo plokštę išnaudos, o kitu atveju, tai naudosite lygiai tą patį ką ir su karpytom vaizdo kortom, koks iš esmės tikslas pirkt karpytą kortą, jas keisti tris kartus, jeigu galima nusipirkt normalią ir lošt tą patį su ja praktiškai keliom kartom į priekį. kokybiškom vaizdo kortom reikia ir kokybiško maitinimo… taip kad viskas su šia mintim yra OK. tik, kad kol lowendinė korta pasieks top-endinės kortos lygį, vėl turės praeit daug laiko, ir kartų, bet dažniausiai karpytos kortos kiek patirtis sako, visada nusileidžia senoms top-endinems kortoms.

        • adex parašė:

          Prakriskai kas antros kartos top-mid prilygsta uzpraeitos kartos ,,hajendui“, ir kiekvienos naujos kartos high-entry, padeda pries tai buvusios ,,hajenda“

        • kernelis parašė:

          Cia reiketu apsispresti apie ka konkreciai snekam: „premium gaming’a“, kas yra sakykim 4K high/ultra, 60/120/daugiau FPS ar gaming’a apskritai. Pirmu atveju realiai tik ir lieka high end’as, tai nera ka daugiau ir diskutuot. Antru atveju priklauso kokie tiksliai poreikiai, taciau ziurint i isvidurkinta nasuma, istoriskai mid-range kortos turejo geriausia price/perf/value, ir keisti midrange’a dazniau paprastai labiau apsimoka, nei keisti high end’a reciau. Bet velgi, cia ziurint koks tiksliai tas mid range’as ir kiek tas „dazniau reciau“.

          • StrelokRTX parašė:

            aš realiai tikejausi atsinaujinti į rtx 3090 po šito crypto crash kaip per praeitą gtx 1080ti už 400 eur paemiau, taip ir sėdžiu. Geriausias rtx 3090 ka teko matyti buvo 750 eur per skelbimus. Kažkaip silpnokai su dėvėtų kortų rinka Lietuvoje gavosi, nes pamenu po pirmos krizės rx 580 metėsi dėžėmis. Aišku dėl aukštų eletros kainų ir gpu trūkumo nes Lietuvoje gal rtx 30xx nebuvo daug ir parduota , kad kažkokia rinka susiformuotų.šeip panašu kad lauksiu 40xx, nes ir taip nešiojamą su rtx 3070 turiu.

        • Povilas parašė:

          Tai visi game isnaudoja vaizdo plokste 100proc, jei cpu geras

    • 1Xtra parašė:

      RTX 4090 perka tik entuziastai ir tikrai ne 10 metu i prieki, o greiciausiai iki kol iseis RTX 5090. Gamintojai plokstems garantija duoda 3-5 metus, taigi po 2 metu niekas nemeta.

  2. ZeroFM parašė:

    Abiejų nesamoningos kainos ir tiek 4090 realiai 1000$ o 4080 800$ kainuot turi. O apie infiliaciją ir nepradėkit nes Taiwanas čipus kepa ir pas juos infiliacija 2.75%

  3. kernelis parašė:

    Kas del PC komponentu kainu, tai net nekalbant apie tokius faktorius, kaip infliacija/recesija, shortage’ai, mining’as, brangesnes litografijos ir kt., tiesiog reikia susitaikyti su dar su viena paprasta realija, jog „desktop PC golden era“ baigesi. Siai dienai sis produktas yra praktiskai perkamas tik geimeriu ir profesionalu – abi puses noriai moka premium’a 🙂

    AM5 ir LGA1700 platformos savo energijos sanaudom ir atitinkamai to salygotais VRM dizainais (ir kaina aisku), bei ausinimo poreikiu jau dabar labiau primena istoriskai buvusi HEDT, nei kad „mainstream desktop’a“, kai savo ruoztu techninis esamas HEDT numigraves i visiska ekstremuma, kuris virtualiai yra neikandamas vidutiniam zmogui.

    Nepanasu, kad sios tendencijos artimiausiu metu keisis. Atmetus kazkokias isskirtines situacijas, kaip kad ekonomines krizes ar post-mining crash’o periodai, high end’inis desktopas ir toliau liks brangus malonumas mano nuomone.

    • Daemon parašė:

      Bet high-end’as dar niekada nebuvo toks prieinamas lietuviams, kaip dabar 🙂 Aš pvz. visiškai neverkiu dėl kainų. Nereikia imt ten geriausio ir brangiausio, bent mane pilnai tenkina B450 su Ryzen 9 3900. Jau atsibodo tai kartoti, bet šito setup’o, jei nesikeis poreikiai smarkiai, man užteks minimum 5 metams. Ir aš tai sakiau jau prieš pusantrų metų 😀

      • kernelis parašė:

        Na, cia priklauso nuo to, kaip vertinsi ta prieinamuma 😀 Mano nuomone high end’iniai mainstream desktop’ai prieinamiausi buvo kokiais 2011-2018m. Dabar gal sakyciau pats PC gaming’as labiau prieinamas, nes net ir senesni komponentai yra pakankamai galingi megautis AAA pasiderinus nustatymus.

        • Daemon parašė:

          O jeigu skaičiuosim dešros kilogramais? 😀 Turiu omeny tai, kad kažkada high end’as kainavo 10000 litų, o vidutinė alga buvo kokie 700 litų. Kalbu apie kokius 1998-2000 metus. Tuo tarpu dabar high end’as kainuoja kiek? 3000 eurų? O vidutinė alga kiek – 1800 eur? Nu aišku, AMD 7000 ir nVidios 4000 serijos labai suryja biudžetą, bet čia taip pasidarė tik pastaraisiais metais, neįskaičiuojant mainingo krizės.

          • kernelis parašė:

            90s-00s ko gero. Bet sakykim vos pries kelis metus, kai nebuvo mainstream i9/R9 brand’u, top mainstream CPU buvo ~350USD, o GPU ~700USD, sakykim 7700K + 1080Ti. Dabar net priskaiciavus infliacija uz tiek realiai jau tik midrange’as gaunasi.

            • Daemon parašė:

              Nu bet ar 9 serijos neatsikando HEDT rinkos? Taip, AM5 ir GPU kainos kosminės lyginant su tuo kas buvo prieš porą metų. Šiaip matau, kad 5900X yra už 369 eur, tokio CPU per akis viskam manyčiau. Mobo B550 kokią gerą iš nebrangių. Na, o GPU tai po mainingo. Nebent neturi gyvenimo ir perki už 2699 eur RTX 4090 😀 Manau, mano pagrindinė mintis nesiginčyti su tuo, kad belekaip išbrango AM5 ir GPU, o tiesiog pasakyti, kad prieinamumas realiai didesnis dėl pakilusio pragyvenimo lygio.

              • kernelis parašė:

                Mes kazkaip nesusikalbam 🙂 Tai savaime aisku, kad senesnes kartos dalys ir mainintos GPU bus pigiau. As snekejau apie naujas naujausios kartos dalis. Senos ir naudotos dalys visada buvo gan gerai prienamos.

                Kitas dalykas, tai reikia vertinti dar ir tai, kad kartu su auganciom algom brango faktiskai viskas, tad as nebuciau toks tikras, kad reliatyviai high end PC siai dienai labiau prieinamas, nei seniau, nebent kaip rasei, lyginam 1990-2000, tada taip, sutinku.

                • Daemon parašė:

                  Tai viskas tvarkoj, man įdomu prakratyt galvą, nes visiškai neskaitau apie techniką šiuo metu. Ir man vis dar sunku priimti, kad ta AMD 7000 karta jau yra realybė, o GPU kainos gali ir nekristi.

                  Tačiau dabar žiūriu į sakykim į 7700X, kurio kaina 375 eur. Juk tai atsižvelgiant į infliaciją yra pigiau nei 350 už 7700K savo laiku. Tik tiek, kad mobo kainos išsipūtusios. TUF B650 – ~250 eur. Sistemos kaina kyla, bet susumavus, nėra tiek smarkiai daugiau. DDR5 nėra tiek baisiai brangus taip pat.

                  Aš realiai neprisipisinėju, bet man tiesiog įdomu 🙂

  4. aiwaris parašė:

    sedziu su senuku i7 8700k@4.7Ghz kurio man pilnai pakanka ir net nezadu pc dar greitai naujinti tikrai nes ir prie sito pc dar galiu padoria vga priderinti kad nebutu bottleneck na o 5Ghz nejungiu nes nera tam reikalo ir plius biskuti tada per daug elektros valgo nors palyginus su naujais cpu tai visai nedaug tevalgo istikro 😀 na ir sitos kartos vga visai net nedomina del kosminiu el sanaudu ir Nv pornografijos su ju Vram kiekiu 😀

    • ojojoj parašė:

      Na as irgi su i7 8700K (man nesenuku). Pas mane atsuktas iki 5,2Ghz. Prie savaite pasiemiau RX 6900 XT su XTXH cipu, atsukau iki 2,8GHz ir esu labai laimingas, nes ir kadru uztenka ant 4k 120hz naudojant ir procas apkrautas pvz ant NFSH geimo apie 60proc.
      Visumoj vatmeteris parode max 698W kad buvau pike suvartojes, tai prie tokio seto nemanau, kad cia daug ima. Dar planuose nauja Samsung NVMe isideti ir kokiems 3m+ buti ramiam.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.