Elon Musk nusipirko 9,2 % „Twitter“ akcijų už 2,89 mlrd. JAV dolerių

Paaiškėjo, kad Elon Musk kovo 14 dieną nusipirko 73 486 938 „Twitter“ akcijų, o tai yra 9,2 % visų kompanijos akcijų. Už šį akcijų paketą buvo sumokėta 2,89 mlrd. JAV dolerių ir dabar Elon Musk yra didžiausias „Twitter“ akcininkas.

Įdomu tai, kad Musk savo 80 milijonų sekėjų paskelbė apklausą, klausdamas: „Žodžio laisvė yra būtina demokratijai. Ar manote, kad „Twitter“ griežtai laikosi šio principo?“ Musk pridūrė: „Šie apklausos duomenys bus svarbūs“ būsimame įraše.

Po dienos Musk paskelbė, kad „Twitter“ nesugebėjimas laikytis žodžio laisvės principų iš esmės pakerta demokratiją. Jis taip pat suabejojo, ar ne reikia naujos platformos. Visi pranešimai pasirodė po to, kai Musk nusprendė įsigyti savo akcijų paketą įmonėje.

Elon Musk dėl „Twitter“ sutaria su Donald Trump, nes juos sieja prieštaringai vertinamos žintutės „Twitter“ platformoje. Jo „užtikrintas finansavimas“ 2018 m. įrašas, kuriame teigiama, kad jis svarsto galimybę iš „Tesla“ paimti asmeninių akcijų už akciją mokant 420 USD, sukėlė Vertybinių popierių ir biržos komisijos pyktį, todėl „Tesla“ teisininkai turėjo iš anksto patvirtinti Musk pranešimus „Twitter“ platformoje. Jam taip pat buvo pareikštas ieškinys už tai, kad futbolo komandos gelbėtoją Tailande pavadino „pedo vaikinu“. Visai neseniai jis pasinaudojo platforma, kad iššauktų Vladimirą Putiną į kovą vienas prieš vieną, kad būtų nuspręsta Ukrainos ateitis.

5 Komentarai

  1. TomasP parašė:

    „Žodžio laisvė yra būtina demokratijai“ – tai sveikintina, bet prireiks daug darbo, kad tai pasiekti. Snaigės labai nemėgsta, kai kažką kritikuoji ar nepritari bandos nuomonei.

  2. SoTOP parašė:

    Visiška žodžio laisvė yra utopija. Ko Elonas norėtų, tai visiška žodžio laisvė jam.

  3. Diaxminde parašė:

    Manau, po šituo sandoriu vyksta kur kas aukštesni procesai apie kuriuos žino tik panašaus kalibro asmenys. Bet laikas parodys.

  4. newdiamond parašė:

    zodzio laisve…hmmm…

    laisve…jus kai pries raudono sviesofora sustojate…tai lyg ir nedarote ko JUS norite…
    lyg ir laisves suvarzymas…
    laisve…taik tam tikra riba…ribos pas visus skiriasi….
    taigi pasaulis globaleja….banginiai dideja…

    pries 30 metu ar kazkas isivaizdavo kad zaidimu kompanijos bus vertos milijardu doleriu…dabar vertos nes visi nori gyventi virtualiame pasaulyje….gi ten gali but kuo nori…

  5. Lets Do parašė:

    beda yra ne zodzio laisve, o kai prisidengiama zodzio laisve manipuliuojant..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.