ES telefonų gamintojų nori reikalauti 7 metų programinio palaikymo ir atsarginių dalių tiekimo

Vokietijos vyriausybės lobistai ES reikalauja, kad išmaniųjų telefonų gamintojai visiems savo telefonams suteiktų bent 7 metų saugumo atnaujinimus ir atsargines dalis tam pačiam laikotarpiui. Bent jau taip teigia Vokietijos technologijų naujienų svetainė „Heise Online“.

Šiuo metu „Android“ telefonai geriausiu atveju gauna trejų metų saugos atnaujinimus, jei turite aukščiausios klasės išmanųjį telefoną. Kai kurie „Samsung“ flagmanai atnaujinimus gauna keturis metus, tačiau didžioji dauguma „Android“ įrenginių atnaujinimais gali džiaugtis tik du metus. Šiuo atžvilgiu „Apple“ telefonai yra geresni, nes jie siūlo visišką programinės įrangos palaikymą maždaug penkerius ar šešerius metus. Atminkite, kad tai yra saugos pataisos, apie kurias mes kalbame, o ne visaverčiai operacinės sistemos atnaujinimai su naujomis funkcijomis ir pan.

Galima teigti, kad 7 metų atsarginių dalių tiekimo laikotarpis turėtų didesnį poveikį, nes sumažėtų elektronikos atliekų, ir tai tikriausiai yra pagrindinis pasiūlyto įstatymo projekto motyvas. Be to, jau yra vienas pasiūlymas dėl penkerių metų laikotarpio, kuris yra svarstomas, tačiau, žinoma, išmaniųjų telefonų gamintojai su juo nesutinka. Jie nori, kad privalomas atsarginių dalių tiekimo minimumas būtų tik treji metai.

11 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    iPhone jau ir 5-us metus gaus iOS naują versiją, tai jau didelis šuolis… Ir plius iPhone senasis telefonas nelagina nuo tų pačių aplikacijų veikimo, kaip tai daro senesni Android (užtenka jog koks google service atsinaujintų ir jau stabdymas prasideda, o ką kalbėti apie visokius Facebook). Paskutiniu metu daug buvusių iPhone „heiterių“ šoka į Apple pusę. Net ir pats planuoju, jog sekantis pirkinys bus iPhone…

    • bugism parašė:

      Parašė iphone fanboy 🙂

      • iTroubl3 parašė:

        Atsakė Android fanboy 😀

      • EgidijusL parašė:

        Buvau Symbian fanboy, iki paskutinės minutės sėdėjau, kai Nokia išleido Touch (ir technologija pasirinkta buvo prasta) ir tuo metu lyg iPhone pirmas pasirodė, tai ir tuo metu sakiau Symbian zjb. Tuomet atsidaro (o gal anksčiau) android. Tai ilgokai truko, kol prie android šokau. Nuo android šokau prie MS’o, bet pasirodė jog tai tai pat buvo paskutinis telefonas su MS OS’u 😀 Tuomet vėl grįžau prie Android. Ir neturiu aš dar iphone, tai fanboy nesu 😉 Dėl to ir rašau, planuose rinktis iphone

    • newdiamond parašė:

      o jeigu pasakysiu kad po dveju metu su iphone….bloga pasidare nuo iOS ?

      pats telefonas ok (dar be antakio buvo), gerai rankoj laikosi, kokybe jauciasi is karto…bet ta iOS….as nesuprantu….ka joje visi randa….
      personifikacija…aj jo kaip Apple pasakys….
      meniu kaip cia svelniai pasakius – facepalm….

      kazkokia ta neapakoma apple store aura….nesupratau per du metus…kas ten tokio neapsakomo…
      aj jo buvo labai fainas dalykas…nemokama programele siunciantis vistiek turedavau duoti pirsta ant fingerprinte…wow….
      nenoriu net daugiau vardinti vargu…visi jie papaskoti youtube….
      nu bet religija yra religija…tiki ir neuzduodi klausimu…Apple tai padare ne per metus….
      nauja karta patupdyta…ant adatos

      nu jo apple neapsakomai nerealus….ios vis nauja uzdeda…ir ten niekas nelagina…nulis bugu….ir ios13 vs ios 14 tai kaip musk skrydis i marsa…ajajaj

      o android…vajetau tragedija…goole nieko nemoka. baisu. google play nera tos karmos :D:D:D:D

      • iTroubl3 parašė:

        Oho koks pyktis prieš iOS 😀 Naudoju iOS telefonus daugiau nei 10 metų, ir esu 100 procentų patenkintas viskas tuo ir pasakyta.

      • EgidijusL parašė:

        Taip, kai esi pratęs viską turėti taip, kaip tu nori, tai iPhone tau netiks, nes nėra jokios laisvės rinktis. Tą suprantu, bet tame ir paprastumas. Kai pirmą kartą maigiau iPhone (draugė įsigijo), supratau kaip jis pritaikytas „tupiems“ ant technologijų žmonėms. Jokių toli paslėptų programų nustatymų, visus juos randi tarp telefono nustatymu (kas android pusėje tikrai būna kėblu rasti paprastam vartotojui…). Vien tai, kaip iphone puikiai tinka akliesiems žmonėms, nepalyginsi su android (dar bando vytis samsung, bet iphone tolokai nuo jų nutolo).

    • sqt3ris parašė:

      Nepazystu nei vieno su iphone,visokiu galaxy fold ir t.t prisipirke ,bet nei vienas obuolio

  2. newdiamond parašė:

    kai kaitalioja tam paciam produktui detales smarkiai besiskiriancias…EU viskas ok.
    Dabar sugalvojo telefonui palaikymo prasyti vos ne kaip enterprise Windows :D:D:D

    ten jau truputi ne tu grybuku uzvalge

  3. Daemon parašė:

    4.5 metų ant iphone adatos, dabar 3 metai ant Android… Realiai imčiau turbūt vėl iphone, tik šaibų gaila 😀

  4. kernelis parašė:

    As tai nesuprantu kam telefonui 18GB RAM’o reikia 😀 O jei rimciau, tai daug laiko naudoju pigius Android One telefonus ir man visiskai pakanka. Ilgesnis SW supportas ir geresnis taisomumas yra visada teigiamas dalykas user’iui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.