Europos Komisija sprendžia ar leisti „Apple“ įsigyti „Shazam“

Dar praėjusių metų gruodį „Apple“ už „Shazam“ pasiūlė 400 mln. JAV dolerių, bet visą sandėrį pristabdė Europos Komisija dėl vykstančio tyrimo. Baiminasi, kad įsigyjant „Shazam“ „Apple“ gaus daugelio naudotojų duomenis nepatenkančių į jų ekosistemą.

„Apple“ užpildė paraišką Europos Komisijai ir sprendimas dėl leidimo įsigyti „Shazam“ turi būti paskelbtas iki balandžio 23 dienos. Tiesa, Komisija gali arba patvirtinti sandėri arba inicijuoti papildomą tyrimą, kuris užtruks iki 4 mėnesių.

Jei netyčia nežinote, kas yra „Shazam“, tai yra tokia paslauga, kuri atpažįsta grojamą muziką ir pasako jums pavadinimą. „Apple“ galimai šią paslaugą nori integruoti į savo „Apple Music“.

28 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Europos tai Europos, klausimas yra ar newdiamond leidžia 🙂

    • iTroubl3 parašė:

      Pastaruoju metu kažkaip jo nesimato 😀

      • IFeelYou parašė:

        Man rodos žmogų galutinai pribaigė Apple fiskalinių metų geri finansiniai rodikliai 🙂 Amen.

        • mafo parašė:

          Užskaitau 😀

        • Strelok parašė:

          Tai Apple finansiniai rezai nebuvo ispudingi, kaip tik sakyciau nekokie. Pardavimai telefonu sumazejo, tik kad sugebejo savo suda uz brangiau prakisti. Neveltui taip bijo isileisti kiniskus telefonus (ta prasme kinu kiniskus ) , nes ju grauztuku niekas nebepirks kai xiaomi uz rinkos kaina pardavines savus, kad visa rinka is Apple atimtu, kol apple visokius emoji kurs ir verks, kad nieks neperka ju 1k vertes nuograuzu.

          • IFeelYou parašė:

            Čia pats sugalvojai kad nekokie ar Delfi perskaitei? Realiai tai kalbi kaip kokių 14 metų vaikas to Apple net rankoje nelaikęs. Joks Xiaomi Apple konkurentas niekada nebuvo ir niekada nebus, ir jokios Apple jis nepralenks. Apple yra turtingiausia Pasaulyje kompanija, kuri galėtų nusipirkti Xiaomi, Huawei, Samsungą ir dar 5 tokias.
            O tokias nesąmones kaip čia surašei girdžiu jau šešti metai. Vis ta Apple bankrutuoja ir vis ją nukonkuruoja kažkokie kiniečiai magiški 🙂

            • Strelok parašė:

              Ka tu zmogau, as uz dyka Apple neliesciau 🙂 Nebent perparduoti kazkam protingesniam uz mane. Delfi paskaitau nebent kaip lietuva rusai puola 5 metai is eiles. As niekad nesakiau, kad Apple bankrutuos, kol bus kvailu amerikonu visad bus pirkeju. Taip Apple yra turtingiausia kompanija, nes mokescius per offshorus susimoka ir naudoja pigia darbo jega. Geriausias butu kinu atsakas i Trumpo provokacijas uzdrausti Apple produkcija salyje. Tik gerai, kad i Trump’a ziurima kaip i vaika ir niekas rimtai jo nepriima. O Apple jokiu Xiaomi, Huawei kinai neparduos niekada.

              • IFeelYou parašė:

                Visi susimoka mokesčius per offshorus, ir visi naudoja pigią kinišką darbo jėgą. Apple čia visiškai ne prie ko. Tai vadinama verslu.
                Į Trumpą kaip į vaiką žiūri nebent tokie patys vaikai, kurie apie politiką nelabai ką nutuokia ir nesupranta kaip ir dėl ko vykdomos tokios kampanijos. Ant Trumpo pilamas purvas, nes visą savo prezidentinę kampaniją jis finansavo iš savo lėšų ir nėra nupirktas visokių tabako, farmacijos bei ginklų koncernų kaip buvo Hillary Clinton. Todėl jis niekam nieko neįsipareigojęs.
                O kinija niekada neuždraus jokio Apple, nes eksportas į JAV sudaro turbūt 60% visos Kinijos ekonomikos.

                • Strelok parašė:

                  Baik nusikalbeti. Viso Kinijos eksporto i JAV net 20% nesudaro.

                • IFeelYou parašė:

                  To strelok: turi tą pagrindžiančius skaičius ar vėl šiaip šovei?

              • kernel_panikuoja parašė:

                Man tai idomu, ar tu pats mokescius susimoki. Butu labai juokinga, jeigu stumtum ant Apple del mokesciu pats pirkdamas kiniska fuflo be PVM’o.

  2. Stipena parašė:

    Apple visu gražumu, normalios kompanijos tokiem dalykam free replacement daro. https://www.youtube.com/watch?v=4KuVvb9DTaU

    • IFeelYou parašė:

      Vėl tie niekšai Apple, jie turbūt verčia jus pirkt savo produktus 🙂

      • Stipena parašė:

        Kad niekšai tai faktas. Jau nekalbant apie bandyma uždrausti patiems remontuoti jų įrenginius. Ir esmė ne tame ar verčia jie ar ne pirkti jų produktus, gal jau užteks IFeelYou naudoti tą pačią atmazkę bandant apiplauti Apple šventintu vandeniu? 🙂 Jis pasakė teisybę apie apple, jos kainas, paslaugas ir žmonių susitaikyma kad čia nieko tokio kad juos dulkina.

        • IFeelYou parašė:

          Nematau nieko blatno ką jis ten pasakė. Pamanykit sugedo klaviatūra. Turėjau gal 4 Apple kompiuterius – nebuvo sugedę absoliučiai niekas. Turėjau dar daugiau ne Apple – gedo ir gedo. Apie garantinį aptarnavimą tai jau geriau patylėt reikėtų kaip kurioms firmoms. Jokios teisybės apie kainas jis nepasakė. Nes tą patį galima pasakyt ir apie Samsung, ir apie kiekvieną kitą brandą. Kiekviena kompanija turi teisę pati nustatyt kainas manau.
          Be to dar kartą pasikartosiu – ar kas nors verčia tave pirkti jų produktus? Verčia? Neverčia. Todėl ir nematau reikalo verkšlent po kiekvienu post’u apie Apple ir ieškot kaip prisikabint prie jų. Prisikabint galima prie absoliučiai kiekvienos kompanijos.
          Atmaskių aš nenaudoju, nes nematau jokios prasmės. Jokio Apple produkto šiuo metu apart ausinių nenaudoju. Be to nesu niekieno fan’as. Tiesiog man juokinga kai žmonės net neturi produkto, o stumia ant jo kaip tik gali. Nepatinka – neperki. Problema išspręsta. Yra kam patinka.

        • IFeelYou parašė:

          O price – to – price lyginti Apple su PC tai apskritai man rodos reikia biški dunduku būt. Apple yra visiškai atskira ekosistema, su visiškai kito lygio operacine sistema. Moki už tai, kad nereikės knistis su idiotiškais Windowsais, pasigailėtinais jų updatais, Microsoft Store, errorais ir kitais dalykais.

        • iTroubl3 parašė:

          Ir iš kur toks pyktis ant Apple 😀 Nesuprantu, kam tiek savo laiko eikvot ieškant video ar kitos neigiamos informacijos bandant įpiršt savo nuomonę jog apple š**as, o ypač žmonėms kurie apple naudoja, džiaugiasi ir vargo nemato. Įkurkit kokį Apple heiterių klubą, kur visi heiteriai galės dalintis kaip žiauriai nekenčia „obuolių“ :DD Dabar pagalvojau, ir kodėl aš čia šitą komentarą rašau, kaip sakoma duok durniui kelią (nenoriu nieko įžeisti) 😀

          Beje dėl aptarnavimo buvo įdomi situacija, dar kai tik išėjo iPhone 5 iš karto nešiau atgal, nes buvo sunku susikalbėt, prastai girdėdavosi. Tada pakeitė į naują, bet naujame buvo ta pati problema, vėl nešiau atgal. Po kelių dienų sako, kad nepataisėme ir davė vėl naują :DDD Žodžiu su nauju tas pats, tada išsiaiškinau, kad reikia tiesiog nulupt plėvelę gamyklinė nuo korpuso ir ekrano… Tai nežinau, čia gerai ar blogai, kad be vargo vis keitė į naują telefoną ar visgi blogai, nes tokie kvaili, kad nepagalvojo apie plevelę. Na kažkaip aš irgi nepagalvojau :DDD

          • Mindaugas Klumbis parašė:

            Būčiau trolis rašyčiau taip. Kokie perka tokie ir dirba, nemato, kad plėvelė dengia garsiakalbį 😀

            Beje, mačiau viename elektronciko kanale youtube kai jis tik biški užsiminė apie Apple kompų maitinimo grandines. Panašiai taip, maitinimo grandinė visada dirba ant ribos, kaisdama. Kaip ten iš tikro yra nežinau, bet pilnai tikiu, kad taupo belekaip.

            Beje komentarai apie Apple tavo šališki, nes nickas su „i“ prasideda kaip kokio iPhone 😀

            O šiaip ir taip aišku, kad Apple pervertinas šlamštas 😀

            • IFeelYou parašė:

              Prasideda i, bet baigiasi Troubl, tai gal ne tokie ir šališki 🙂
              O šiaip tai ir pakalbėjai kaip koks trolis 🙂 Nelabai tikiu kad esi naudojęs Apple ilgiau nei savaitę, nes tikrai nešnekėtum kad tai šlamštas, kadangi beabejo kad taip net iš tolo nėra. Pažiūrėk notebookcheck didžiausios laptopų apžvalgas darančios svetainės apžvalgas apie Macbook Pro ir jų įvertinimus. O kad kaina didelė beabejo kad taip. Kad per didelė – gal būt.
              Turbūt ir Lexus tau pervertintas šlamštas, nes Toyota irgi su 4 ratais 😀

              • Mindaugas Klumbis parašė:

                Nesupranti sarkazmo. Panašu, kad Apple tau per daug rūpi, nes pastoviai užsiimi kovojimu su kažkokias vėjo malūnais.

                Man realiai visiškai neįdomu tie fanų karai, juokas ima. Dėl kažkokių telefonų. Pfff. Žmonės dabar daiktų vergai pasidarę.

                P.S. Toyota yra šlamštas, šia ne nuomonė, čia faktas. Lexus geriau, mažesnis šlamštas 😀

                • IFeelYou parašė:

                  Blin mes vienas kito jumoro amžinai nesuprantam 😀
                  Man iš esmės irgi fanų karai tas pats, bet aš mėgstu pasiginčyt kartais 🙂

            • iTroubl3 parašė:

              Nikas labai senas, pradinis buvo Troubl3, tada kažkur reginausi ir toks buvo užimtas ir man automatiškai pasiūlė itroubl3, pasikeičiau į iTroubl3, kad vizualiai įdomiau atrodytų. Apple čia ne prie ko. 🙂 Man irgi tie visi iOS vs Android karai primena vaikų darželį, arba dar BMW vs Audi ir panašiai, apgailėtina kai žmonės garbina daiktus. Aplamai konkurencija turi vykti tik tarp gamintojų, bet ne tarp vartotojų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.