Europos Komisija „Valve“ ir dar penkiems žaidimų leidėjams skyrė baudas dėl kainų taikymo pagal regioną

Europos Ekonominėje Erdvėje (EEA) prekių judėjimas negali būti apribojamas, o būtent tuo užsiėmė „Valve“ savo „Steam“ sistemoje kartu su žaidimų leidėjais. Europos Komisija teigia, kad jiems teko skirti baudas žaidimų leidėjams, nes jie Europoje taikė skirtingą kainų politiką pagal regioną. Pastebėta, kad žaidimai Rytų Europoje buvo pardavinėjami pigiau nei Vakarų Europoje. Be to, nusipirkus žaidimą viename regione, jo nebuvo galima aktyvuoti kitame regione. Tokį elgesį draudžia Europos Sąjungos įstatymai.

More than 50% of all Europeans play video games. The videogame industry in Europe is thriving and it is now worth over € 17 billion. Today’s sanctions against the “geo-blocking” practices of Valve and five PC video game publishers serve as a reminder that under EU competition law, companies are prohibited from contractually restricting cross-border sales. Such practices deprive European consumers of the benefits of the EU Digital Single Market and of the opportunity to shop around for the most suitable offer in the EU”.

— Executive Vice-President Margrethe Vestager, in charge of competition policy

Europos Komisija nori padėti vartotojams, bet iš tiesų tai tik prives prie didesnių kainų Rytų Europoje, nes kainų mažinimas Vakarų Europos rinkoje yra mažai tikėtinas. Tad nors buvo kovota už vartotojus, iš tiesų, kai kuriems iš jų bus netgi šiek tiek pakenkta.

Europos Komisija žaidimų leidėjams iki 15 % sumažino baudas, nes jie bendradarbiavo. Tuo tarpu „Valve“ bendradarbiauti nesutiko ir jiems teks sumokėti pilną 1,624 mln. eurų baudą.

Videogame publisher Reduction for cooperation Fine (€)
Bandai Namco 10% 340 000 EUR
Capcom 15% 396 000 EUR
Focus Home 10% 2 888 000 EUR
Koch Media 10% 977 000 EUR
ZeniMax 10% 1 664 000 EUR
VALVE 1 624 000 EUR

 

steam

13 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    pagarba EU…

    tokiems bardakams turetu ateiti galas….
    Bet kai kompanijoms susimoketi milijona apsimoka…nes jos jau pasidare tokios dideles…
    tai kazin ar labai ka dar pakeis…bet nuo kazko turi prasideti

  2. kernelis parašė:

    Rezultatas bus toks, kad rytiniuose regionuose pabrangs zaidimai ir atitinkamai padides piratavimas. Nukentes ir vartotojai ir kurejai – puikiai padirbeta 😉

  3. Stipena parašė:

    Dar galėtų Sony baudą uždėti už tai, kad reklamuoja ir pardavinėja konsoles Lietuvoje, bet neleidžia naudotis servizais, t.y. negali susikurti LT acc, negali pirkti su LT kortelėm, turi naudotis kitų šalių acc.

  4. StrelokRTX parašė:

    1.6 mln eur bauda juokingai atrodo. Čia primena kaip Vilniaus prekyba pastoviai moka baudas už blogą apskaitą, nes finansiškai tai labiau apsimoka negu samdyti auditą. Įdomu ar Valve toliau netaikys tos pačios politikos

  5. Mekis parašė:

    Kazkur skaiciau placiau sita, tai cia uz senus metus labai. Pvz steam uz 2010-2015, o dabar jau tipo taip nera. Ir steam tipo neleisdavo registrioti vakaruose pigesnio zaidimo paciu leideju prasymu.
    Nu bet bendrai tai gerai viska

  6. zirnis parašė:

    kosmose Europos Komisija, kodel tada neprabauduoja Samsung, Sony ir galima sakyti visu elektronikos prietaisu gamintoju uz skirtingu kainu uztikrinima skirtinguose regionuose? Be pilno paslaugu serviso neuztikrinimo, Sony mums konsoles tiekia neaiskiais budais, konsoliu kainos neatitinka rekomenduojamu, jeigu nori pirkti PS su zaidimais rinkini su promocija, tau pvz amazon.co.uk jo neparduos, nes sony tai riboja tai britu rinkai. Samsung savo ruoztu laiko skirtingas telefonu kainas vienoj bendrijoj.

    Be IT technikos, paimkim vaistu, maisto papildu pramone, ten isvis reiktu kalbeti apie milijardines kompensacijas valstybems, kaip Lietuva, nes ten visiskai segreguoja valstybes farmacijos milzinai

  7. TomasP parašė:

    Tai, kad rytų europiečiai moka beveik visada tiek pat kiek vakarų komiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.