FireFox Mobile – dar daugiau netikėtumų

Bendruomenė Mozilla pranešė, jog išleido finalinę mobiliosios interneto naršyklės FireFox Mobile versiją skitą Nokia N900 telefonui. Organizacija taip pat ruošia naršyklės versijas Windows Mobile ir Google Android operacinėms sistemoms.

Bene didžiausia savybė, kuri Mozilla gaminį gali išskirti iš minios, yra papildomų įskiepių palaikymas. Tikėtina, kad plėtotojai jų mobiliosioms naršyklėms versijoms prikurs labai daug, tuo tarpu bendruomenė kartu su FireFox Mobile pasirodymu pristatė apie 40 įskiepių, kurie pagrįsti populiariausiomis funkcijomis, kaip Twitter bei YouTube ir panašiai.

Neabejotinai didžiausias praradimas, kurį atliko Mozilla, bus paskutinę minutę išimtas įgimtas suderinamumas su Adobe Flash turiniu. Bendruomenė jį išėmė, nes, pasak jos, tai akivaizdžiai mažina produkto spartą, ką teko matyti bandomojoje FireFox Mobile versijoje. Tarp įskiepių yra siūloma funkcija peržiūrėti YouTube filmukus, bet tai viskas, ką jūs gaunate su įprastine naršyklės versija.

FireFox Mobile tampa, matyt, didžiausiu nusivylimu šią žiemą, nes naršyklė nepateisino jokių į ją dėtų vilčių. Tiesa, Mozilla leis įdiegti Flash palaikymą į naršyklę, tačiau tokiu atveju pasiruoškite tikrai ne 24 kadrams per sekundę.

7 Komentarai

  1. Metanabol parašė:

    fail… daugiau nieko nepasakysiu, tiesiog opera dabar n1 mobile versijose, o FF visiškai nesiseks čia, mano manymu, tegul lieka jie prie PC ir toliau tobulina 🙂

  2. Velikanas parašė:

    Su Windows Mobile naudoju opera mobile 10 (berods dar beta versiją), bet esu tikrai patenkintas. Bandžiau tą Firefox (Fennec), tai teko labai nusivilti. Aišku, tai tikrai ne galutinė versija buvo, bet tikrai, kad nieko gero nepamačiau…

  3. Padarass parašė:

    Ir ka jie veikė-tiek kartų atidėtas ir tox šš…

  4. Linas parašė:

    Opera šiuo metu tikrai karaliauja, kokybiškas produktas, nors dar beta stadijoje. Firefox populiari tarp PC vartotojų, tad jie galvos, jog gera ideja isidiegti i mobiluji telefona, taciau tai nera pats geriausias pasirinkimas. Beto nemaciau, jog butu uzsiminta apie Symbian, kai opera sukasi bene visur.

  5. SB parašė:

    Linas>Symbian FF Mobile ir nebus niekad.

  6. Linas parašė:

    Žinau, todėl ir paminėjau.

  7. Astral parašė:

    Siais laikais is narsykles isimti flash tolygu pasirasyti mirties nuosprendi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.