„G-Sync“ HDR 144 Hz monitoriai iš „Asus“ ir „Acer“ bus išleidžiami už kelių savaičių

Mes jau labai ilgai svajojame apie 4K HDR 144 Hz monitorius, bet jų niekaip negalime sulaukti. Panašu, kad laukti jau liko nebeilgai. Kelių savaičių bėgyje turime sulaukti tokių monitorių iš „Asus“ ir „Acer“.

„Asus“ atveju tai bus „ROG SWIFT PG27UQ“ modelis, o „Acer“ pasiūlys „X27 Predator“. Abu monitoriai turės „AU Optronic“ 27″ matricas su „Quantum Dot“. Rezoliucija bus 3840 x 2160 (4K), o atnaujinimo dažnis sieks malonius 144 Hz. Be to, bus palaikomas ir tikras HDR10, kurį užtikrins 384 zonų apšvietimas, kurio stiprumas sieks iki 1000 nitsų.

Abu monitoriai turės HDMI 2.0 (4K@ 60 Hz) ir DisplayPort 1.4 vaizdo įvestis. Jų parduotuvėse reikėtų ieškoti už kelių savaičių. Kol kas kainos neskelbiamos, bet monitoriai tikrai kainuos nepigiai. Dabar beliko sulaukti vaizdo plokščių, kurios AAA žaidimuose 4K raiška išspaustų daugiau nei 100 kadrų.

15 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Na štai, pagaliau monitoriai pasieks žaidėjo poreikių ribą raiškos ir vaizdo atnaujinimo dažnio atžvilgiu.

  2. Minde parašė:

    dariau eksperimenta. Nors neturiu 4k, turiu WQ. Visgi didele rezoliuija nepanaikina poreikio AA nustatymams. Gaunasi kai kuriose linijose tam tikri mirguliavimai, ir su WQ rezoliucija jie mano akiai labai aiskiai matesi. Darau isvada, kad ir gal ir netaip labai aiskiai matysis, bet ant 4k – matysis.

    Ant 4k su anti-aliasing (kokybisku AA ne TXAA) tikrai bus nedaug fps….

    Tad 4k monitoriai net su sekancia vaizdo ploksciu karta bus skirti tik RPG ar kitiems ne action zaidimams

  3. BC00 parašė:

    Info apie išelidimą tiksli, galima patvirtinti 🙂
    Šiaip kainos jau buvo pasirodžiusios prieš porą savaičių, kažkas buvo ~2600 eurų, dabar visi 2800 :O

    https://geizhals.eu/asus-rog-swift-pg27uq-90lm03a0-b01370-a1571346.html

  4. mafo parašė:

    Monitorius 4K 144 Hz, HDMI 4K 60 Hz. Gal kas galit paaiškint kokiu būdu išnaudoti potencialą? Gamintojas neturėtų šitaip kvailioti, tikėtina, kad aš kažko nesuprantu.

  5. Nukainotas parašė:

    Kodėl, kai aš jungiu ausines per monitorių, kuris prijungtas per DisplayPort, garso kokybė būna daug blogesnė, palyginus su garsu, kai ausinės įjungtos į kolonėles arba tiesiai į PC korpusą?

  6. Nukainotas parašė:

    O kodėl ekranai vis dar nenaudoja one cable to rule them all – USB Type-C ? Elektra ir vaizdas vienu laidu.

  7. BC00 parašė:

    Overall Thunderbolt per brangu, o dėti net į tokius HDR nėra tikslo, kai LCD neturi nieko bendro su kokybišku garsu.

    • Minde parašė:

      reiktu duoti man patestuoti. Nes zinai, jei testuoja viena monika naudojant HDR turini, ir sakyti, kad kito IPS panele gaidys (tik pats monikas ne HDR)…. tai toks sakymas yra ne ka mazesnis gaidys. To HDR yra ne daug siais laikais zaidimu pasaulyje, kai kuriuose zaidimuose HDR geriau isvis nenaudoti, nes per ji prasciau. Kitas dalykas, reikia atskirai patestuoti, kiek input lago priduoda HDR. Nes kai kuriuose televisoriuose su HDR toks didelis input lagas, kad zaisti neimanoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.