Galimai nutekintas pirmasis „Ryzen 9 5900X“ procesoriaus spartos rezultatas

Tikėtina, kad turime pirmąjį „Ryzen 9 5900X“ procesoriaus spartos rezultatą. Tai CPU-Z testų ekranvaizdis, kuriame matome „100-000000061-08“ kodinį pavadinimą, kuris seniau buvo priskirtas „Ryzen 9 5900X“ procesoriui. Kiek yra žinoma, AMD nesiruošia didinti branduolių kiekio, dėl to „Ryzen 9 5900X“ turės 12 branduolių, kaip ir jo pirmtakas „Ryzen 9 3900X“.

„Ryzen 9 5900X“ CPU-Z vienos gijos teste surinko 652,8 taškus, o apkrovus visą procesorių 9481 taškus. Tai atitinkamai yra 20,3 % ir 14,4 % geriau lyginant su „Ryzen 9 3900X“. Tai reiškia, kad AMD stipriau padidino vienos gijos galią, nei viso procesoriaus spartą pilnos apkrovos metu. Tikriausiai tai pasiekta su agresyviu vieno branduolio boost dažniu. Kol kas galutiniai „Ryzen 5000“ serijos procesorių dažniai nėra žinomi.

Priminsime, kad AMD jau spalio 8 dieną renginio metu atskleis „Ryzen 5000“ serijos procesorius.

12 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Tai kas Inteliui beliks, mažint kainas?

    • kernelis parašė:

      Arba AMD’as pakels MSRP siek tiek 🙂

    • svabas2 parašė:

      mažins kainas dėl kažkokios CPU-Z programiūkštės? nejuokinkit

      • adex parašė:

        o kas sako, kad tik del cpu-z? esme visame price/performance kontekste…
        nors is tikruju tai naivu tiketis jog intel ,,nusipigintu“, laikys desktop cpu kainas iki kol isleis kazka geriau, kad po to galetu sau leisti nekeisti kainu jas didinant, ar didinti jas nezenkliai. kad desktop cpu toli grazu nera ju pelningiausia nisa manau priminti net nereikia ir kad jie kuri laika gali sau leisti tokias avantiuras su nekonkurencingomis kainomis

  2. SoTOP parašė:

    Intel nemažins kainų jau vien dėl to, kad parduoda viską ką pagamina. Jau su Zen2 Intel CPU pardavimai buvo 1 prieš 10 kai žmonės patys kompus susikomplektuoja, bet serverių ir nešiojamų rinkoje, kur kiekiai didžiuliai, elastingumas mažas, tai dar ilgai Intel važiuos vien dėl vardo ir ryšių su OEM’ais. Plius RL vėl turėtų susigrąžinti karūną, jei Zen3 lenks Skylake’us.

  3. I_ADV_I parašė:

    Bus Pcie Gen 5?

    • adex parašė:

      ne, cia jau bus su sekanciu amd gen, tiketina jog tai jau nebebus netgi zen. nes bus naujas socketas palaikysiantis ddr5 ir visa tai numatoma 2022 metams, greiciausiai iki tol bus dar koks nors zen3 refreshas su geresne litografija ir didesniais dazniais 2021 metams

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.