Galime atrakinti „AMD Radeon RX 460“ Stream procesorius

Jau ne pirmą kartą su AMD produktais kartojasi panaši situacija. Karts nuo karto išleidžiami tokie procesoriai ar vaizdo plokštės, kurių užrakintas dalis galime vėl naudoti pasitelkę vien patobulintą programinę įrangą. Tiesa, tokie veiksmai dažniausiai pažeidžia garantiją, o kartais užrakintos lusto dalys ne be reikalo yra neveiksnios, nes jos paprasčiausiai yra pažeistos.

overclocking.guide“ tinklapyje paskelbtas gidas atskleidžia, kad dabar su RX 460 BIOS perrašymu galime atrakinti 128 Stream procesorius ir iš viso jų turėti 1024 vienetus vietoj 896. Bandytojas atskleidė, kad kol kas toks atrakinimo būdas išbandytas tik su „Asus RX 460 Strix 04G“ ir „Sapphire RX 460 Nitro 4G“ vaizdo plokštėmis. „Asus RX 460 Strix 04G“ atsirakino penkios vaizdo plokštės iš penkių. Tokia pati procedūra buvo išmėginta tik su viena „Sapphire RX 460 Nitro 4G“ ir ji buvo sėkminga.

Reikia paminėti, kad užrakintų lusto dalių įgalinimas nėra garantuotas, tad prieš imantis tokių veiksmų reikėtų mokėti, ar bent žinoti, kaip paskui atstatyti vaizdo plokštės BIOS į originalų. Be to su „Radeon Software ReLive Edition 16.12.1“ tvarkyklėmis AMD įdiegė BIOS tikrinimą „Polaris“ architektūros vaizdo plokštėms. Todėl perrašius BIOS naujausias tvarkykles išeis naudoti tik su patobulintu kerneliu.

Grįžkime prie atrakintų RX 460. Papildomi Stream procesoriai niekada nemaišo, o tai atsispindi spartoje. Kaip matome iš pateiktų rezultatų, galime tikėtis 5 -10 % pagerėjimo priklausomai nuo vaizdo plokštės modelio ar aplikacijos.

Visą gidą kaip atrakinti „Radeon RX 460“ rasite čia.

   

7 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Pataisyk iš 480 į 460 🙂

  2. adex parašė:

    Nusiperki amd ir po kiek laiko suzinai kad gali atsirakinti daugiau stream cores, nusiperki nvidia ir po kiek laiko suzinai kad tave apipiso ant puses gigo

  3. IFeelYou parašė:

    Man buvo panaši istorija su R9 290. Nusipirkau visai už gerą kainą (tuo metu R9 290X kainavo ~400 Lt brangiau), atsirakinau į R9 290X. Po to išėjo R9 390X, atsisiunčiau 390X biosą su tight timingais, užsimečiau ant R9 290X, pagal benchmark rezultatus R9 390X 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.