AMD „Vega“ „veža“ „DOOM“ 4K@60fps

Paslaptingas „Vega“ renginys kažką gero atnešė ir mums, gavome šiokios tokios informacijos apie greit pasirodysiančią „Vega“ architektūrą, tiksliau jos spartą. Atskleista, kad nežinomų specifikacijų AMD „Vega“ grafikos procesorius sugeba generuoti daugiau nei 60 kadrų per sekundę „DOOM“ žaidime įgalinus 4K raišką. O tai yra panaši sparta į GTX 1080.

Tiesa, kažkiek techninių detalių apie paslaptingą „Vega“ visgi gavome. Tai yra tas pats lustas, kuris visai neseniai pasirodė „Ashes of the Singularity“ testų rezultatų sąraše. Be to aišku, kad bandyta vaizdo plokštė turi 8 GB darbinės atminties.

Iš pateiktos nuotraukos galime suskaičiuoti, kad vidutiniai kadrai per sekundę „DOOM“ žaidime naudojant Vulkan buvo 67,7 (14,77 ms vidurkis), kas prilygsta maksimaliai spartintai GTX 1080.

 

Kol kas galime pasimėgauti ir demonstraciniu video. Neaišku kiek ilgai jis bus prieinamas.

15 Komentarai

  1. AqTrap parašė:

    Kaina tikriausiai bus kaip GTX 1080, jeigu būtu GTX 1070, tai atsiradus parduotuvėse iškart nusipirkčiau.

  2. AqTrap parašė:

    Nors visgi tikėtina GTX 1070 kaina, nes GTX 1080 overpriced, bet manau AMD nebandys pardavinėt už pigiau, nes tai bandė anksčiau ir nenusisekė.

    Aišku čia mano nuomonė.

  3. ZeroFM parašė:

    Nepamirškim kad čia best-case scenario , amd remtas game ir pati vga be abejonės irgi spartinta . Tai pritariu kad kaina turėtų būti ~ gtx 1070

  4. kernel_panikuoja parašė:

    As manyciau, kad cia filmuota tikriausiai is sito http://www.technews.lt/portal/news/paslaptingas-vega-renginys-vyksta-dabar-pristatymas-sausi/

    New Horizon bus rytoj.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Gerai pastebėta. Videocardz apie new horizon pašnekėjo kažką, tai ir parašiau, o kad dar 13 dienos nėra, to neatsiminiau.

      Pastaruoju metu, kažko nesiseka rašyt. Klaida ant klaidos… 🙁

  5. BC00 parašė:

    Svarbesnis klausimas už buvo spartinta Vega ar ne, yra čia pilnai aktyvuota Vega ar ne. Jei pilnai – nieko įspūdingo…

  6. Daimonass parašė:

    Pamatysim kai pasirodys padorus testai, o ne kazkokios itartinos foto..

  7. neblogai parašė:

    Čia jau antras šio įrenginio testas. Buvo dar AoTS (jame RX480 ir GTX1060 eina labai vienodai- maždaug kaip vidutiniškai tarp visų žaidimų)- ten Vegos rezultatas buvo tarpe 1070 ir 1080. Dūme geriau pasirodo Poliaris, ir Vegos rezultatas čia tikrai panašus į 1080. Taigi tikiuosi Vegos vidutinio greičio ne pagal Dūmą, o pagal AoTS. Gal kažkiek padės tvarkyklės, o po kelių metų optimizavimai ir t.t.- bet kol kas tai atrodo kaip 300W, $400-$450, naujos kartos architektūros plokštė.

  8. Mindaugas Klumbis parašė:

    Net nežinia ką galvoti. Neaišku ar tai buvo didžioji ar mažoji Vega. Bet pažįstant AMD tai bus didžioji Vega, todėl geriau tikiuosi kuo mažiau ir paskui nusivilti neteks.

    Sekantį mėnesį vėl gandais būsime maitinami iš belekur.

  9. neblogai parašė:

    Nors prieš tai komentare rašiau kad tikiuosi (t.y., kol kas matau) greitį tik tarp 1070 ir 1080- dar noriu atkreipti dėmesį į šiek tiek greičio neatitikimų. Esmė ta, jog serverinis MI25 siūlo 25TFopus FP16=12.5Tflopus FP32. Tai lyginant su RX480- 5.5 Tflopais FP32- yra 2.25 karto daugiau. Vegai žadamas 512GB/s atminties pralaidumas, kas irgi yra 2-kart daugiau nei 256GB/s RX480. Taigi, teoriškai Vegos rezultatas Dūme turėtų būti ne ~66fps (60% geriau nei RX480), o kokie ~75-80-85 fps.
    Priežastys kodėl tai yra gali būti labai įvairios, pavyzdžiui-
    1) Ankstyvos tvarkyklės ir gpu neišnaudojamas
    2) Vega- nenusisekusi architektūra
    3) Rodomas silpnesnis nei serverinis Vega, nes galbūt a) išleidžiant 300W variantą, kadrai/W būtų prastesni nei Poliario bei Paskalio- energijos naudojimo efektyvumas atrodytų suprastėjęs. b) 300W yra negražu marketingui, c) dar neparuoštas aušinimas, d) čia apkarpytas Vega10, .. ir t.t.
    Taigi, kokia bebūtų tokio teorinio ir rodomo greičio priežastis- teorinio ir praktinio greičio neatitikimas žaidimuose kol kas tikrai matosi.
    Taip pat, mano nuomone čia mažasis Vega, nes lustas su aptarinėjamais 4096SP turėtų būti tik ~400mm2 dydžio. Didysis, sunkiau pagaminimas Vega turėtų standartiškai būti daug arčiau 600mm2 nei šis.

    • IFeelYou parašė:

      Paskaičiuota gražiai, tik dar paantrinsiu kad TFlopai ir FPS realybėje deja neturi labai daug bendro. TFlops daug reiškia skaičiavimuose ir realiai matosi tik benchmarkuose. AMD plokštės visada nVidia lenkia ant TFlops/eur, bet labai retai (deja) lenkia žaidimuose. Taip pat nematau kur paminėjai GPU dažnius? Textūrų skaičiavimo greičius, shaderius ir t.t.
      Kaip pvz. R9 295X2 turi 11,5 TFlops vs GTX 1080 9 TFlops. Atminties pralaidumas 640 vs 320. Realiai turėtų būti spartesnė kaip min ~28%, bet žaidimuose to toli gražu nėra. O benchmarkai beabejo kita kalba.

      • neblogai parašė:

        Šiuo atveju gerai kad galima kalbėti apie Dūmą, kuris yra puikus, nes jame hardware labai gražiai atsispindi rezultatuose. Pavyzdžiui GTX1060 yra = ~ 55% GTX1080 galingumo (įvertinant TFlopus, GTexelius, atminties pralaidumą), ir visose raiškose tai beveik tiksliai atsispindi tuo pačiu ~55% procentu. RX460 yra =~45% RX470, ir vėlgi tai beveik tiksliai atsiliepia Dūmo kadruose per sekundę. Taip ir Vega, jei efektyvumas panašus kaip Poliario plokščių, turėtų būti kaip dvigubas RX480 greitis. To kol kas nepamatėme- dėl priežasčių kurias galima tik spėlioti.
        http://cdn.videocardz.com/1/2016/11/gtx1050-doom.png

  10. AqTrap parašė:

    Realiai net jei šita būtu GTX 1070 kainos, tai nelabai apsimokėtu pardavinėt.

    Pas vokiečius 479€ jau su mokesčiais. Tad nemanau jau tokios didelio skirtumo.

    https://www.caseking.de/sapphire-radeon-r9-fury-x-4096-mb-high-bandwidth-memory-hbm-gcsp-121.html

    Pas lietuvius aišku kainos kosminės, nes gi neseniai išėjo R9 Fury X…

    http://www.1a.lt/kompiuteriu_komponentai_tinklo_produktai/komponentai/vaizdo_plokstes/sapphire_amdati_radeon_r9_fury_x_4gb_hbm_pcie_212460040g

    Iš pradžiu maniau kaip ir visai neblogai „neša“ žaidimus, bet palyginus su preitos kartos ir kiek dabar kainuoja tai galima sakyt skirtumo nėra. Tikėkimes, kad kainuos mažiau, nei GTX 1070.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.