„Crytek“ atsidūrė prie bankroto slenksčio?

Kompiuterinių žaidimų industrijoje palikusi itin žymų pėdsaką kartu su FPS žanro šaudyklių frančize „Crysis“, „Crytek“ galimai atsidūrė ant bankroto slenksčio. Šaltinis „kitguru.net“, patikrinęs Frankfurto studijoje dirbančio vieno iš informaciją apie susidariusią padėtį atkleidusio darbuotojo identifikaciją, pranešė, kad kompaniją ištiko jau antroji finansinė krizė.

Pirmieji nestabilumo ženklai pasirodė dar liepos mėnesį, kuomet Frankfurte dirbantys darbuotojai sužinojo, kad algos nebus išmokėtos laiku. Tą kartą darbuotojai buvo patikinti, kad problemos bus išspręstos dar iki rugpjūčio, o kompanija stabiliai veiklai išteklių turi visiems 18-ai mėnesių. Liepą ir rugpjūtį algos vėlavo dvi savaites, rugsėjį penkias savaites, o už spalį ir lapkritį dar nebuvo atsiskaityta iki dabar.

Reaguodami į susidariusią situaciją, dalis darbuotojų, įvardijami kaip talentai, nusprendė palikti kompaniją ir ieškotis darbo kitur. Likusieji oficialiu laišku informavo vadovybę, jog jei nebus pilnai atsiskaityta už visus tris mėnesius iki kitos savaitės pabaigos, darbai sustos. Budapešte įsikūrusiame ofise, panašu, jau kurį laiką nedirbama.

Gana akivaizdu, kad tokią sudėtingą situaciją padiktavo nepasiteisinusios investicijos į nesėkmingus projektus, kurie neneša jokio pelno. Vietoje to, kad ieškodama galimo tęsinio „Crysis“ serijai ar žaidimui „Ryse“, „Crytek“ pasirinko keletą VR žaidimų ir žaidėjams nemokamų (free to play) projektų.

Maža to, motyvacijos likusiems darbuotojams neprideda ir kompanijos įkūrėjo Cevat Yerli apatiškumas. Jau ilgą laiką jis nebuvo pasirodęs nė vienoje iš šešių kompanijos studijų. Tai verčia galvoti, kad kompanija tiesiog paliekama likimo valiai, be solidaus plano ją gelbėti.


2 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Ne kiek nesistebiu. Vadyba pas juos buvo tragiska. Ir daug nesamoniu. Bandziau pasizaisti nemoka saudykle, tai Lietuvoje galiojo tik rusu kalba skirti klientai, kurie jundavo i Rusijos servakus. Pasiskaiciau forumus, tai puse europos saliu panasiu prolbemu turejo. Ten pinigus uzdirbavo is mokamu blizguciu. Bet cia apsileidimas nerealus. Uz tokias klaidas rinka neatleidzia.

    Plius ten ju pasisakymai, kad grafika zaidime svarbiau uz pati zaidima ir .t.t.

  1. 2016-12-21

    […] Sudėtingą „Crytek“ finansinę būklę patvirtina šiandien išplatintas pranešimas spaudai, kuriame pranešama apie studijų uždarymą Pietų Korėjoje, Kinijoje, Bulgarijoje, Vengrijoje ir Turkijoje. Uždarydama iš viso penkias savo studijas „Crytek“ ketina persiorientuoti į tai, ką sugeba geriausiai – inovatyvių žaidimų kūrimą ir su jais susijusių technologijų vystymą. […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.