Gandas: „Intel“ atšaukia 10 nm techprocesą

„Intel“ 10 nm techprocesas yra tikras prakeiksmas, pagal planą 10 nm pirmieji procesoriai turėjo būti pradėti gaminti dar 2015 metais, bet masinė gamyba dar neprasidėjo iki šiol. Pastaruoju metu buvo kalbų, kad „Intel“ masiškai 10 nm lustus pradės gaminti 2019 metų antroje pusėje, bet „SemiAccurate“  teigia, kad 10 nm litografija iš vis atšaukiama.

Visai neseniai „Intel“ pranešė, kad reorganizuoja savo gamybos padalinį į tris divizijas. Tai galėtų būti tinkamas metas atsisakyti nepasiteisinusio 10 nm gamybos metodo ir pradėti kurti ką nors nauja. Dabar visiškai neaišku, kaip tai paveiktų esamus produktų išleidimų planus, nes sunku tikėtis, kad „Intel“ labai greitai pavyktų sukurti naują litografiją ir išspręsti dabar egzistuojančias problemas. Jei 10 nm litografija tikrai atšaukiama, tai 2019 metų gale naujų produktų, pagamintų naudojant pažangesnę litografiją, tikėtis yra tikrai naivu.

„Intel“ 10 nm atšaukimas būtų tiesiog nuostabios žinios AMD, kurie jau 2019 metų pradžioje ruošiasi išleisti „Zen 2“ procesorius. Šie bus gaminami naudojant 7 nm litografiją. Į „Intel“ nelaimes tikrai neigiamai sureaguotų rinkos ir investuotojai.

7 Komentarai

  1. killmer parašė:

    Čia jiems turbūt bausmė už dantų pas… tfu, termo pastą tarp kristalo ir dangtelio 😀

  2. newdiamond parašė:

    tikiuosi AMD tikrai tinkamai pasinaudos tokia suirute Intel…
    Su Nvdiai vistiek jie jau atsilike sviesmeciais, mesciau dideles pajegas i CPU

  3. r00lz parašė:

    Intelis dabar sunkioje situacijoje, nes dabar investuoti į 10nm masinę gamybą yra netikslinga, o intelio 7nm gamybos procesas dar neparuoštas masinei gamybai. Gali būti net taip, kad sulauksime brangesnių Intelio procų, kuriuos gamins ne Intel, o kiti partneriai, kol pasiruoš savo gamyklas naujam gamybos procesui. Šie ir kiti metai AMD, tikra dovanėlė nuo Intelio 🙂

  4. Laimius parašė:

    Kazin o nemanoma nusipirkti tech. Proceso solution jei sutarti oasirasytu kad tik sau gamins. Atseiketu ketvircio pelna koki. Nesjei uztruks viskas tai ir servai pereis ant amd, o tada jau sunkiau rinka susigrazinti

  5. DasMachine parašė:

    AMD kolkas sunku susigrazint rinka, kai susigrazins, tada galesim ir kalbet. Kazkuri tech procesa jau dabar Intelis perka nes neva nespeja pas save stampuot, todel nematau problemu kodel negaletu stampuot TSMC 7nm, na isskyrus islaidas. Intelis yra galinga kompanija nes turi netik procesoriu teorini tobulinima, bet ir fabs, kai tuo tarpu AMD turi tik teorine puse, o uz smeliuka atbasliuoja kitiem verslininkam.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.