„Navi“ grafikos procesorius jau AMD laboratorijoje

„Fudzilla“ sako, remdamasi savais šaltiniais, jog AMD jau dabar savo laboratorijoje bando „Navi“ grafikos procesorių. Lustas atrodo labai daug žadančiai, bet iki jo išleidimo dar tikrai daugiau nei pusę metų. Tikimasi, kad „Navi“ galėtų debiutuoti 2019 metų antroje pusėje. Dabar visiškai neaišku, ką reiškia, tas: „ „Navi“ atrodo daug žadančiai“. Tai gali būti tiek geras gamybos procentas, tiek sparta ar energijos sąnaudos. Seniau buvo žadama, kad pirmasis „Navi“ grafikos procesorius siūlys maždaug GTX 1080 lygio spartą už 250 USD. Tad pirma, AMD pasiruošusi taikyti į viduriuką, o ne į aukščiausią spartos zoną. Apie pirmąją „Navi“ versiją reikėtų galvoti kaip apie „Polaris“ pasekėją, o ne „Vega“.

Daugiau informacijos apie „Navi“ turėtume sužinoti CES 2019 parodos metu, kai AMD kalbės apie savo 7 nm lustus.

24 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    ir kas is to….

  2. Mekis parašė:

    I auksciausia spartos zona jie jau seniai netaiko, nes neturi jokiu sansu pataikyti.

    • neblogai parašė:

      Gerai būtų, jei reiktų tik pataikyti. Bet kai atsilieki energetiniu efektyvumu, ir kartu- turi architektūrą kuri nepritaikyta dideliems lustams- tai tampa aišku kad reikia ne sėkmės, bet pirmiau daug daug įdėti darbo.

  3. TomasP parašė:

    Vidutinis segmentas pats populiariausias, tai gana protinga taikyti į jį, ypač kai dauguma dar naudoja 1080p monitorius.

    • DziugoSuris parašė:

      visai neseniai su bukaprociu facebooke kalbejau. paklausiau „ka imtum? 175eurus isleistu gtx 1050ti 4gb ar rx 570 4gb uz 180eur?“ tas atsake „man tie amd sudas“ apie procos isvis be zodziu“nesvarbu, kad amd procai galingesni, jie vistiek sudas lyginant su intel. tai patvirtinta.“ tai kaip suprast. jei palygintu su savo logika jis i5 8400 pries ryzen threadripper am4 1950X EPYC, vadinas kad „AMD“ tai threadripper S bus. zmoniu atsilikimas lietuvoje nezmoniskas. fanboy’izmas ant kiekvieno kampo.

  4. Maariux parašė:

    kraunam anglį, kuriam hype garvežį.

  5. Laimius parašė:

    Smagu butu kad laptopams ka pasiulytu 1050ti lygio konkurenta. Tikrai didele dali atsiriektu rinkos

  6. adex parašė:

    Geletu pradeti ,,klijuoti“ gpu lustus butu idomu pamatyti viso to rezultata ir tam tikrus niuansus

    • Daimonass parašė:

      Manau, kad tai tik laiko klausimas, kol taip nutiks.

      • adex parašė:

        geriau jau greiciau butu sprendziamas sis klausimas, tai pakaktu kepti viena lusta ant 7nm ~200mm2 o jau paskui su dvieju ar triju ar keturiu lustu konfiguracija lysti i high end, zinoma dar viskas remsis i N niunasu ir optimizaciju galimybes, gal net reikes naujo API jeigu driveriu lygmenyje tai neisispres. na bet toks metodas turetu atnesti konkurencingas kainas, nes israsti reiketu tik viena cipa, kas sumazina R&D sanaudas, atpigina paciu lustu gamyba ir gaunamas ausktesnis vykusiu lustu skaicius

  7. svabas parašė:

    aš tai gal imsiu RTX 2080 Ti po naujųjų, kad nesikankintumėt belaukiant to daug žadančio navy parduosiu jums varguoliams savo gtx 1080 už simbolinę kainą, 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.