Gandas: RTG jau gavo „Zen 2“ testavimo pavyzdį

AMD žada „Zen 2“ architektūros procesorius išleisti 2019 metų pradžioje, tad laukti liko dar daug laiko. Seniau buvo pranešta, kad procesorių dizainas jau užbaigtas, dabar beliko idėjas paversti į veikiantį silicį. Nors iki realaus „Zen 2“ išleidimo dar liko nemažai laiko, bet teigiama, kad RTG („Radeon Technologies Group“) jau dabar gavo testavimo pavyzdį.

Sakoma, kad tai 8 branduolių su 16 gijų procesorius, turintis 4/4.5 GHz dažnius ir veikiantis su 3600 MHz CL15 atmintimi. Toks testavimo pavyzdys RTG reikalingas dėl to, nes AMD padarė nemažai pakeitimų procesoriuje, todėl reikia pritaikyti „Radeon“ vaizdo plokščių tvarkykles. Iš ankstyvo testavimo sužinota, kad nežinomas procesorius žengia koja kojon su i7-8700K. Yra ir blogų žinių. Kadangi tai ankstyvas lustas, jo stabilumas yra tragiškas. Sistema su „Zen 2“ procesoriumi pastoviai nulūžta, dažnai net nespėjama užbaigti testų. Suprantama, kad vėliau „Zen 2“ procesoriai veiks stabiliai, nes iki jų išleidimo dar turėtų būti likę apie pusmetį, o gal ir daugiau.

7 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Pamenu kalbas apie 5 GHz viršijančius pajėgumus, tad 4.5 Ghz kiek liūdina, na o tai, kad lygiuojamasi į intelio 8700k džiugina. Tik neaišku liko ar lygiuojamasi į stock ar oc. Kita vertus turbūt ir nesvarbu, nes gandas lieka gandu. Tiesa dar nesutikčiau, kad liko daug laukti, kas tie 6 mėnesiai, nespėsim nė pajust ir jau čia. Reikia eurolitus taupyti jau dabar 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Čia inžinerinis pavyzdys dažnis nieko nereiškia, jis kils. Nemažai žmonių tiki, kad čia yra įgalintas tik vienas CCX. Tokiu atveju Ryzen 3700X ar, kad ir kaip jis vadinsis turės 16 branduolių.

  2. G@m3r1s parašė:

    Apylygiai su -2 core … ne kazka 🙂

  3. SoTOP parašė:

    Čia nelabai net yra apie ką kalbėti. Įvertinant, kad jau 2700X@4.2 su tokiais ramais būtų netoli 8700K, tai tokie gandai kaip vėjas laukuose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.