„Global Foundries“ neribotam laikui atideda 7 nm įsisavinimą

„Gloubal Foundries“ pranešė labai netikėtą žiną. Kompanija neribotam laikui sustabdo 7 nm litografijos įsisavinimą. Tai reiškia, kad artimiausiu metu 7 nm lustų „Global Foundries“ fabrikuose nebus gaminama. Tokiu būdu tampa aišku, kad sekantys AMD produktai tikrai nebus kepami ilgamečio partnerio gamyklose. AMD pasisekė, kad jie kiek anksčiau atrišo sau rankas nuo senos sutarties, kuri juos buvo stipriai susaisčiusi su „Global Foundries“. Dabar AMD lengvai gali rinktis kur gamins savo lustus, seniau to padaryti negalėjo.

„Gloubal Foundries“ sako, kad jie investuos į tas technologijas, kurios, jų manymu, yra svarbesnės jų klientams. Be to, daugelis jų klientų negali sau leisti perėjimo į 7 nm ar geresnę litografiją. „Global Foundries“ mano, kad 14 nm ir senesnės litografijos dar ilgai turės didelę paklausą tarp užsakovų ir jų tobulinimui dar tikrai yra vietos.

10 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Gerai, kad TSMC yra, o tai pizdec butu buve jusu 7nm Ryzen’ams 😀

    • YOman parašė:

      aplenkei 😀
      Aha.

    • Daimonass parašė:

      Savęs į tą sąrašą neįtrauki ?

      • kernel_panikuoja parašė:

        Nelabai 🙂 Siaip as labiausiai laukiau 4-7W Ryzen’o, Intel Y serijos analogo, bet kolkas nera ir neaisku, ar bus is viso. Sioj srityj dabar labiausiai truksta konkurencijos + aisku visa ultra low power APU linija nera atnaujinta, neaisku ar is vis AMD developins atskira low power architektura, kaip kad Puma ir pan., neaisku is vis kas bus su tuo AMD segmentu. Man kaip su SBC uzsiimanciu, tai sitie produktai daug aktualiau nei desktop’iniai part’ai 😉

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Nieko nebūtų pyzdiec, GF nutraukė tobulinimą, nes AMD pabėgo, kuris yra pagrindinis jų klientas su garantuotais milijonais užsakytų wafer.

      Kitas dalykas, seniai GF kišo koja AMD su savo kiek šlubuojančiom litografijom, tai dėl to ir ieškojo kito gamintojo.

      Aišku, galiu klysti, bet logiškai atrodo taip situacija.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Nu tai tika pats pasakei – „seniai GF kišo koja AMD su savo kiek šlubuojančiom litografijom“ 🙂 Nebutu TSMC, liktu tik Samsung’as, kuris siaip procesa orientuoja labiau i efficiency, nei i performance.

        Aisku cia ner prasmes gincytis kas butu, jei butu – as ten daugiau juokavau. Niekas nezino, kas butu, bet AMD padare gera sprendima, kad persikvalifikavo i fabless CPU kontora, nes brangstant tech procesams butu tikrai buvos nepajegi konkuruot su Intel ir TSMC.

      • SoTOP parašė:

        Panašiai, bet priešingai – AMD pabėgo, nes GF nutraukė tobulinimą.

  2. pasimetes parašė:

    Įdomiai čia jie pareiškė, kai:
    „TSMC books orders for 7nm and 5nm AI chips, sources say
    Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. is taking in orders for artificial intelligence devices to be fabricated with its 7-nanometer and 5nm processes, industry sources say. The foundry began commercial production of 7nm ICs for smartphone system-on-a-chip devices, while planning to make those chips with a 5nm process in 2019, the sources note.“

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.