Google bandys keistis iš esmės

Viena didžiausių internete gyvuojančių kompanijų, taip pat valdanti didžiausią paieškos sistemą pasaulyje, Google pradėjo bandyti naują Google Search tinklapio versiją. Kaip gali atrodyti naujasis paieškos tinklapis, gali pamatyti jau kiekvienas internautas.

Visiems labai puikiai žinomas titulinis Google tinklapis vizualiai kiek pasikeis, o labiausiai į akis, matyt, šiuo metu krenta mėlynos spalvos mygtukai, taip pat kitoks rezultatų paieškos pateikimas. Naujovėmis susidomėjo jau ne vienas internautas ir reiškia savo nuomonę, tačiau kompanija pataria neskubėti – neaišku, ar testuojamas sąsajos prototipas iš tiesų bus pristatytas bendrai auditorijai.

Taip pat Google mėgsta ilgai užlaikyti „beta“ prierašą, tad tikėtina, jog artimiausiu metu turėsime dvi paieškos tinklapio versijas – senąją ir naująją. Entuziastai jau nurodė ir tai, kaip pasižiūrėti, ar patiks naujojo tinklapio sąsaja. Jums tereikia į naršyklės adreso lauką įrašyti JavaScript kodą ir spustelti „enter“.

Kaip galime pastebėti, iš esmės žada pasikeisti paieškos rezultatų atvaizdavimas. Kairėje naršyklės pusėje rasime visad esančią, tai yra nuolatinę, pasirinkimų skiltį, kurioje galėsime pasirinkti tam tikrą paieškos tipą, kuris iš naujo suskirstys paieškos rezultatus. Tai atrodo labai neblogai, nes jei jūs ieškote naujienos, tai ir spustelėsite ją, o gal jums reikia forumo pranešimo? Ne problema, nuolatinėje skiltyje bus ir šis pasirinkimas.

Žinoma, Google kol kas nesileidžia į kalbas ir nepaskelbia, kada žada pabaigti bandymus ar kada pasiūlys vartotojams išbandyti viešąją paieškos sistemos beta versiją. Mums taip pat įdomu, ką manote jūs? Ar kasdienį mūsų įrankį norinti pakeisti Google pasielgė gerai, o galbūt visgi ne?

4 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    nepavyksta nieko su tuo java scriptu padaryti 😛

  2. Padarass parašė:

    Progresas visada gerai. Reikia žengti į priekį. Čia manau Bing\’o nuopelnas (spyris).

  3. bufer parašė:

    Man patinka, kad galėsim rūšiuoti paieškos rezultatus, mažiau reikės grybauti 🙂

  4. Putulis parašė:

    Saydo -> sitas scriptas veikia tik ant angliskos versijos – google.COM
    paleisk ji, tada i adreso langa nukopink duotaji scripta (ziurek, kad nebutu pradzioje tavo jau ivestojo google.com) ir spausk enter. Tada refreshink, turetu suveikti.
    bufer -> paieskos rezultatus ir taip galejome rusiuoti, tik kad sitoj naujoj versijoj vietoj mazu nuorodu virsuje turime turim nuolatine pasirinkimu skilti sone. bet principas lieka tas pats, tik kad kitaip atrodo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.