„HardOCP“: Tik 25 % mūsų turimų i7-7700K pasiekė 5 GHz

„HardOCP“ savo rankose turi keturis „Intel Core i7-7700K“ procesorius. Tris jie gavo iš savo šaltinių, o vieną pirko mažmeninėje rinkoje. Savaime suprantama, buvo išbandyta kiek iš turimų procesorių peržengia magišką 5 GHz ribą, su sveika įtampa.

Mažmeninėje rinkoje įsigytas „Core i7-7700K“ nustačius 5 GHz ir 1.38 v įtampą stabilumo testų nesugebėjo užbaigti. Magiška 5 GHz riba buvo pasiekta tik išjungus „Hyper Threading“.

Žvelgiant į mažos imties „HardOCP“ statistiką matome, kad tik 25 % „Core i7-7700K“ gali pasiekti 5 GHz taikant protingą įtampą.

„HardOCP“ kolektyvas jau pasiruošęs nuo turimų procesorių nuimti karščio dangtelį ir pakeisti po juo esamą termo pastą (delidd‘inti). Kaip tai paveiks spartinimą pamatysime būsimuose pranešimuose.

12 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Pastaba: is 4 neina daryti statistikos. Va is 40 jau kazkas panasaus butu, is 400 pats tas.

    Cia tas pats kaip teigti, kad 50% studentu neislaike egzamino perlaikymo. I egzamino perlaikyma atejo 2 studentai. Kalbant labiau moksliskai: nesudarytos imties privalomos salygos. O jei nera statistines imties, negali buti ir statistiniu isvadu.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tai aš suprantu viską, bet tu rask tą šaltinį kas kokį 100 retail procų ištestuotų dėl 5 GHz.

      Paprasta naujiena ir tiek 🙂

      • TavoTeta parašė:

        https://siliconlottery.com/products/7700k50g
        As of 1/13/17, the top 56% of tested 7700Ks were able to hit 5.0GHz or greater.

        • IFeelYou parašė:

          Na tie siliconlottery kažkaip gauna labai gerus samplus visada 🙂 Šiaip jie pasiekia tuos 5.0 Ghz su ~1.376V, kas vėl gi yra labai daug. Su tokiu ir dar mažesniu voltažu laisvai pasiekdavau 5.0 Ghz su 4790k, o ant single core ir 5.1 Ghz, o su 5960X galima pasiekti 4.9 Ghz.
          Be to labai keista jų testavimo metodika. Jie viską testuoja 1 valandą su ROG RealBench stress test, kas tikrai nėra kažkoks stiprus testas. Man gali būti pilnai stabilus su RealBench ir užlūžti per pirmas 10 sekundžių Prime95 ar OCCT.
          Aišku kaip ir jie minėjo „or greater“, gali būti kad pasiekė ir didesnių clockų ir su mažesniais voltažais 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Na šiaip būna mažos imties tyrimai, jiems užtenka ~30 egzempliorių kad padaryti normalias statistines išvadas, bet beabejo sutinku kad iš imties, kurioje 4 egzemplioriai kažką teigti yra labai drąsu. Kita vertus sutinku su Mindaugu Klumbiu, kad praktiškai nelabai realu net ir didiesiems apžvalgininkams gauti tiek CPU testavimui :/

      Nors rezultatai manęs nei kiek nenustebino, realiai tokie jie ir turėjo būti. Kad jie ten gyrėsi su 1.52v voltažu pasiekdavę 5.2 Ghz, tai juokingi pareiškimai. Su tokiais voltažais ir su 5960X pasiekia žmonės 5.1-5.2 Ghz.

  2. adex parašė:

    Kai nebus statistika daroma is 4 engineriniu pavyzdziu ji bus dar liudnesne

  3. ZeroFM parašė:

    0 info apie naudota ,,geležį “ . Peržiūrėjau visus video review 7700K , tai pagrindinis stabdis trukdantis pasiekt 5GHz su normalia įtampa yra pagrindinė plokštė .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.