Programėlių rinka išgyvena aukso amžių

„Apple App Store“ ir „Google Play Store“ programėlių parduotuvių generuojamos pajamos auga kaip ant mielių. Praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje abi programėlių parduotuvės bendrai jautė 67 % pajamų didėjimą lyginant su laikotarpiu prieš metus.

Jeigu žiūrėtume į „Apple App Store“ statistiką matytumėte, kad pajamos 2016 metų ketvirtame ketvirtyje augo 60 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, nuo 3.4 mlrd. JAV dolerių iki 5.4 mlrd. JAV dolerių. Tuo pačiu laikotarpiu „Google Play Store“ parduotuvė džiaugėsi dar didesniu augimu – net 82 %. Pajamos iš parduotų programėlių nuo 1.8 mlrd. USD padidėjo iki 3.3 mlrd. USD.

 

Jeigu įdomu kokias ne žaidimų aplikacijas daugiausiai siuntėsi mobilių telefonų ar planšečių naudotojai „Sensortower“ taip pat pateikia statistiką. Nieko nuostabaus, „Android“ ir „iOS“ įrenginiuose populiariausios „Facebook“, „Messenger“ ir „WhatsApp“ aplikacijos.

6 Komentarai

  1. AqTrap parašė:

    Tai, kad Google Play prikimštas šlamšto, 70% žaidimų yra minecraft, slither.io kopijos ir siaubingų grafikos žaidimų kurie atrodo lyg per pora dienų sukurtos be motyvacijos žaisti. Pelnas kyla iš tu pačių Castle Clash, Clash of Clash, panašių žaidimų ar jau pora metų gyvuojantis, nes labai mažai išleidžiama gero turinio žaidimų, galbūt tiktų jog net nėra.

    Geriausiu atvejų AMD išleis mobilu APU su žemais CPU ir GPU dažniais kuomet vėliau kas nors pradėtu pardavinėtu Portable Consoles ir su Windows OS būtų galima žaisti kompiuterinius žaidimus, šiuo metu yra pora su ATOM, PGS kiek vėliau išleis, bet tie procesoriai absurdiškai silpni, net ir 720p rezoliucijoje kuomet at low nustatymus vos 25 FPS tempia GTA V.
    Manau tikrai galėtų išpopuliarėti kaip anksčiau PSP.

  2. newdiamond parašė:

    tai kur tau neisgyvens…jeigu puse jaunimo vietoje suniuko dabar telefona „vedzioja“, nu o jeigu telefone butu tik ragelis ir sms…tai puse gi to jaunimo isvis nepirktu tokio daikto..del to reikia programeliu…kai laika stumt 🙂

    • AqTrap parašė:

      Tai, kad perka vaikams tuos telefonus, kiek esu mates tai, kai prikomentuoja keiksmažodžiais su klaidom ar tai iš mamos el. pašto. 😀
      Mane taip nervina kai vaikai bando ale mėgdžioti suaugusiuosius keikdamiesi, nes tuomet bus didelis, stiprus, o ir niekas nieko nepadarys, nes gi internetas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.