HGST supažindino su pirmuoju pasaulyje 10 TB talpos mechaniniu disku

Didžiausiam mechaninių diskų gamintojui „Western Digital“ priklausanti HGST supažindino su pirmuoju pasaulyje 10 TB talpos HDD įrenginiu. Pasak gamintojo, produktas nebuvo kurtas su intencija į sparčiausiojo karūną, o labiau taikytas į specifines archyvavimo užduotis.

3,5" formato „HGST Ultrastar Archive Ha10“ naudoja septynias 7200 RPM SMR (shingled magnetic recording) tipo plokšteles ir yra pripildytas helio dujomis. Šiam mechaniniam diskui gali būti pritaikyta tiek SATA 6 Gb/s, tiek ir SAS 6 Gb/s sąsaja. Gamintojo teigimu, momentinis nuskaitymo greitis siekia 157 MB/s, įrašymo – 68 MB/s, o vidutinė gaišties trukmė neviršyja 9 ms (8.5 ms).

Ha10 yra trečiasis HGST kompanijos per paskutinius du metus heliu pripildytas ir rinkai pasiūlytas produktas. Gamintojas skelbia, kad šie mechaniniai diskai turėtų būti paklausūs tarp debesų technologijomis užsiimančiais duomenų centrais, kurie pirmenybę pirmiausiai teikia talpai. Tiesa, dėl panaudotų SMR tipo plokštelių duomenų stotys privalės optimizuoti naudojamą programinę įrangą ir tai yra viena iš priežasčių kodėl Ha10 nebus pasiūlytas mažmeninei rinkai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.