iTunes konkurentė Nokia Music Store pradeda veiklą jau šiandien

„Apple“ kompanijos internetinė muzikos parduotuvė „iTunes“ mušanti visus populiarumo rekordus sulaukia dar vieno konkurento – tai „Nokia Music Store“. Pastaroji jau šiandien atvėrė virtualias duris Jungtinėje Karalystėje.

Apie naujosios internetinės parduotuvės atsidarymą buvo pranešta šiandien vykusiame, kompanijos surengtame „Go Play“ renginyje, Londone. „Nokia Music Store“ vartotojams mėgstamus kūrinius leis atsisiųsti tiek į asmeninį kompiuterį, tiek į mobilųjį telefoną. Muzikiniai kūriniai parduotuvėje turėtų kainuoti 80 pensų už vieną dainą na, o už visą albumą bus prašoma apie 8 svarų sterlingų.

„Nokia“ apsisprendimą atidaryti nuosavą, internetinę muzikos parduotuvę, galėjo paveikti, prieš keletą metų įvykęs, „LoudEye“ kompanijos įsigijimas. „LoudEye“ – tai globali internetinių sprendimų įmonė, besispecializuojanti muzikos parduotuvių kūrime, bei jų palaikyme įvairioms kompanijoms.

Kaip jau minėjau ankščiau, turintiems interneto ryšį ir asmeninį kompiuterį parduotuvė yra pasiekiama jau dabar na, o mobiliesiems vartotojams pradžioje „Nokia Music Store“ bus prieinama tik N81 ir N95 8GB telefonų savininkams. Pasak „Nokia“ atstovų nauji mobilieji palaikantys šią funkciją turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.