Indaplovės – švara ir ekonomiškumas

Dažniausiai indus vis dar plauname rankomis. Tačiau tai yra nuobodus ir varginantis užsiėmimas. Nuo karšto vandens ir indų ploviklio kenčia rankų oda ir nagai. Moterims tai labai aktualu, nes sakoma, kad moters rankos yra jos vizitinė kortelė. Indaplovės yra puikus pasirinkimas norintiems palengvinti buitį, išsaugoti gražias rankas ir netgi sutaupyti. Naudojantis indaplove sunaudojama mažiau vandens nei plaunant rankomis.

Turbūt visuose namuose jau yra skalbyklės. Be jų daugelis neįsivaizduoja savo buities. Kodėl tada reikėtų atsisakyti indaplovės? Jeigu turite didelę šeimą ir sunaudojate daug indų, indaplovė jums tikrai atsipirks.

Kaip išsirinkti geriausią indaplovę?

  • Būtina pagalvoti ar norėsite įmontuojamos, ar laisvai pastatomos indaplovės. Tai priklausys nuo to, kiek vietos galite jai skirti.
  • Nuspręskite kokios talpos indaplovės jums reikia. Jeigu talpa bus per didelė, reikės ilgiau kaupti nešvarius indus. O tai gali paskatinti blogo kvapo atsiradimą. Talpa matuojama indų komplektais (didelė lėkštė, mažesnė, puodelis, peilis, šakutė, šaukštas, šaukštelis). Dažniausia talpa būna 6 komplektai, bet galite pasirinkti ir didesnę.
  • Dažniausiai indaplovė gali suvartoti 12 ar 14 litrų vandens. Itin ekonomiškos gali suvartoti net 6 litrus. Tačiau, reikėtų turėti omenyje, kad ekonomiškesnės indaplovės kainuoja brangiau. Tačiau jos vėliau atsiperka.
  • Indaplovės gali turėti įvairių funkcijų, nuo kurių kiekio priklausys kaina.  Galima pasirinkti skirtingą plovimo temperatūrą, nuo kurios priklausys kaip gerai bus išplauti riebaluoti indai. Dažniausiai indaplovėse būna eco programa, kuri padės sutaupyti elektros energijos ir vandens. Paranki funkcija gali būti kai apačioje ir viršuje sudėti indai plaunami skirtingu intensyvumu. Taip galite vienu metu plauti purvinesnius kartu su ne tokiais purvinais indais.

Nepamirškite, kad ne viską galima dėti į indaplovę. Todėl žinokite, kad dažniausiai rankomis teks plauti plastikinius, klijuoto medžio, teflonu dengtus indus. Visada verta atsižvelgti į indų gamintojo rekomendacijas.

Jeigu norite, kad indaplovė jums tarnautų ilgus metus, privalote ją tinkamai prižiūrėti. Kad neužsikimštų filtras, stenkitės induose palikti kuo mažiau maisto likučių. Beje, nepamirškite jo valyti. Verta įsigyti ir specialių priemonių, kurios padės palaikyti švarą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.