„Intel“: „Cannon Lake“ procesoriai bus išleidžiami kaip planuota

„Intel“ savo „Twiter“ paskyroje visiems pranešė, kad „Cannon Lake“, pirmųjų procesorių gaminamų naudojant 10 nm litografiją, išleidimas įvyks numatytu laiku. Bet kada tai tiksliai įvyks nepranešama, o pastaruoju metu procesorių išleidimo planai buvo keičiami be jokio perspėjimo. Pagal paprastus paskaičiavimus tai galėtų būti 2018 metų pabaiga/2019 m. pradžia.

Pagal nusistovėjusią tvarką kiekviena „Core“ karta rinkoje išbūną bent metus. Šiemet sulaukėme 7 kartos „Core“ procesorių, šių metų gale arba kitų metų pradžioje bus išleidžiami „Coffee Lake“, 8 kartos „Core“ procesoriai. O „Cannon Lake“ bus 9 „Core“ procesorių karta. „Cannon Lake“ turėtų būti „Coffee Lake“ architektūros adaptavimas pažangesniam 10 nm techprocesui, tad spartos šuolio nepamatysime.

Tame pačiame pranešime užsimenama ir apie dar tolimesnius „Ice Lake“ procesorius. „Intel“ jau dabar turi pasigaminę pirmus šių procesorių pavydžius, o tai ne kas kita kaip pagerinta „Cannon Lake“ architektūra vis dar gaminama naudojant 10 nm litografiją.

1 Komentaras

  1. Nukainotas parašė:

    Vis dar sėdžiu prie i7-2600 ir nejaučiu poreikio atnaujinti. Gal ir Quantum Lake sulauksiu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.