„Intel“ gali ir nepasiūlyti 10 nm procesorių staliniams kompiuteriams, iš karto gamins 7 nm lustus

„Intel“ jau pradėjo masiškai gaminti pirmuosius 10 nm procesorius, bet jie yra skirti tik nešiojamiems kompiuteriams. Daugelis tikrai laukia pažangesnių procesorių ir staliniams kompiuteriams, bet gali taip nutikti, kad laukti teks iki 2022 metų. Tada „Intel“ iš karto pasiūlys 7 nm litografijos procesorius staliniams kompiuteriams. Suprantama, tai kol kas yra tik gandas, bet labai tikėtinas. Mes puikiai žinome, kiek „Intel“ vargo kol pradėjo gaminti 10 nm lustus. Taip pat, problema yra ta, kad 10 nm gamybos linijos nėra pajėgios susitvarkyti su milžiniška paklausa.

Todėl iki 2022 metų staliniams kompiuteriams turėtume sulaukti tik 14 nm litografijos procesorių. Gali nutikti ir taip, kad su sena litografija bus panaudota nauja architektūra. Tai leistų „Intel“ išlikti konkurencingiems. 2022 metais turime sulaukti „Meteor Lake“ procesorių, jie jau bus gaminami naudojant 7 nm litografiją.

Suprantama, visa tai yra gandai. „Intel“ jau suskubo paneigti „Hardwareluxx“ straipsnį ir sako, kad jie padarė didelį progresą su 10 nm litografija ir dabartiniai procesorių, skirtų stalininiams kompiuteriams, išleidimo planai lieka galioti. Kur yra tiesa parodys tik laikas, nes tikėti tuo, ką „Intel“ sako apie 10 nm litografiją yra tikrai sunku.

10 Komentarai

  1. svabas parašė:

    aš manau galima palaukti su i-7 6700K iki 2022

  2. svabas parašė:

    newdiamond, kada žadi keist savo senuką 6700K?

  3. iTroubl3 parašė:

    Pas mane senukas i7 4770K jau šeši metai sukasi be problemų 😀 Kaip man, tai dar kokius 5m. bus gerai 😀

  4. svabas parašė:

    jo jau geriau 14nm+++, nei AMD 7nm- – –

  5. Strelok parašė:

    Ne AMD o TSMC naudoja marketingui tuos 7nm. Bet lyginant su Intel dabartine 14nm architektūrą visvien aplenkę yra pagal transistorių skaičių ir atitiktų intel’io 10 nm.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.