„Intel“, galimai, svarsto keisti savo litografijų pavadinimus

TSMC jau kuris laikas gamina 7 nm ir pažangesnius lustus. „Intel“ daugiausiai tebegamina 14 nm procesorius, bet 10 nm litografija po truputį įsibėgėja. Nepaisant skirtingų pavadinimų tarp TSMC 7 nm ir „Intel“ 10 nm litografijų, iš tiesų jos yra panašaus pažangumo.

Technologiškai TSMC 7 nm litografija yra gan panaši į „Intel“ 10 nm techprocesą, taip mano patys „Intel“. Dėl to šie pavadinimai visus klaidina. Iš pavadinimo atrodo, kad „Intel“ 10 nm yra daug prastesnė litografija už TSMC 7 nm gamybos metodą. Sklinda gandai, kad dėl to „Intel“ vadovybė įspėjo gamybos grupę apie planus pakeisti litografijų pavadinimus, kad jie atitiktų industrijos standartą. Kada tai galėtų atsitikti nėra aišku. Pervadinimo keitimo galėtų sulaukti 10 nm ir naujesnės litografijos.

Visai neseniai „Intel“ pranešė, kad jų pirmasis 7 nm procesorius debiutuos 2023 metais. Gali nutikti ir taip, kad būsima 7 nm litografija turės mažesnį skaitmenį nei planuota iki šiol.

„Intel“ darbuotojas, Chelsea Hughes, prieš kelias dienas pareiškė: „Visiems gerai žinoma, kad industrijoje yra nepastovumas ir painiava dėl nanometrų nomenklatūros ir tai neatspindi naujausių inovacijų tranzistorių lygiu.“

4 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Man, kaip end useriui, tegul būna kad ir 100k nm. Man svarbu performance, kaina, tdp, el. suvartojimas. Manau tokių vartotojų kaip aš 99.999% kurie tikrai perka ne nm…

  2. allstone parašė:

    tsmc nera 7nm irgi. Intel bandė išsialikyti, bet marketingo tikslais irgi tenka persivadinti – „industrijos standartas“ yra klaidinti naudotojus, nes ant tiek mazos litografijos nors ir nėra, bet ji vadinasi mažesniais skaičiais. Oh well, marketinginė konkurencija. Turbūt dar ilgą laiką liks 7-10nm dydis, kuris realiai yra 12-14 matuojant mikoskopu..

    • kernelis parašė:

      Abejoju, ar Intel’io 14N ir 10N yra tiksliai 14nm ir 10nm fiziniame lygyje. Realiai visi tuos skaicius nerealistinius nurodo jau eile metu. Is tikro tai koks skirtumas – geriausia ziureti i galutinio produkto savybes. Litografija tik vienas faktorius is daugelio, pats vienas jis ne ka tepasako.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.