„Intel“ išleidžia „Pentium Silver“ ir „Celeron Silver“ procesorius

„Intel“ praneša, kad nuo šiandien oficialiai bus galima įsigyti kompiuterių su „Pentium Silver“ ir „Celeron Silver“ procesoriais. Tai į patį žemiausią spartos segmentą nutaikyti produktai, seniau jie buvo žinomi „Atom“ kodiniu pavadinimu.

Naujieji „Pentium Silver“ ir „Celeron Silver“ priklauso „Gemini Lake“ šeimai. Jie subalansuoti paprastiems daug galios nereikalaujantiems darbams: ofiso programoms, naršymui internete ir video peržiūroms. Kas svarbiausia, kad įrenginiai su tokiais procesoriais turės ilgą baterijos gyvavimo laiką, dėl mažo energijos suvartojimo. Pranešama, kad kompiuteris su „Pentium Silver“ bus 58 % spartesnis už tokios pat pakopos 4 metų senumo kompiuterį.

„Intel“ sako, kad „Silver“ užrašas leis vartotojams atskirti „Pentium“ ir „Celeron“ procesorių spartą, nuo jau seniau išleistų „Pentium Gold“ procesorių. Kaip suprantate „Pentium Gold“ yra spartesnė versiją. Šie procesoriai yra paremti „Kaby Lake“ architektūra ir atspindi greičiausią „Pentium“ seriją. Tuo tarpu „Pentium/Celeron Silver“ yra į kainą orientuota procesorių serija.

  • „Intel Pentium Silver“ procesoriai: N5000 mobiliems įrenginiams ir J5005 staliniams kompiuteriams
  • „Intel Celeron Silver“ procesoriai: N4100 ir N4000 mobiliems įrenginiams, o J4105 ir J4005 staliniams kompiuteriams

1 Komentaras

  1. DemiGod parašė:

    Mano manymų 2/2 cpu turėtų nebeegzistuoti. Tik vargšus neišmanelius apgaudinėja sako darbui kompiuteris su kokiu atom arba nuo šiol celeron/pentium silver o tas laptopas už 400€ vos youtube ant 1080p streamina

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.