„Intel“ mažina „Xeon“ procesorių kainas

„Intel“ praneša apie naujus „Xeon“ procesorius serveriams, kurie siūlys kur kas didesnę spartą už kainą. Kitaip sakant, mažėja procesorių kainos su nauja „Xeon Scalable“ platforma. „Intel“ naudotojams žada iki 36 % didesnę spartą lyginant su esamais kompanijos procesoriais, o tuo pačiu iki 42 % didesnę spartą už kainą.

Kainų mažinimą pirkėjai visada sutinka džiugiai, bet tai tuo pačiu reiškia, kad „Intel“ jaučia didelį spaudimą iš AMD serverių segmente. Mes puikiai žinome, kad „Intel“ vis dar bando įvaldyti pažangesnį gamybos metodą, o visi galingiausi procesoriai ir toliau gaminami naudojant 14 nm litografiją. Dabar „Intel“ parduoda visus procesorius, kuriuos tik pagamina, bet AMD spaudimas su EPYC procesoriais vis tiek verčia mažinti kainas.

„Intel“ mažinant „Xeon“ procesorių kainas ir realiai siūlant tos pačios architektūros ir litografijos procesorius sumažės pelno marža. Kiek bus paveiktos „Intel“ pajamos pamatysime kai kompanija skelbs savo finansines ataskaitas.

 

9 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    dabar primeskite jeigu nebutu isvis konkurencijos, kaip pvz MS neturi konkurentu Windows OS

    • EgidijusL parašė:

      MS’as iš kurios pusės konkurentų neturi? Kiek matau OS yra nemažai, LibreOffice tai pat yra. Lietuvos policija jau du metus Ubuntu ir LibreOffice naudoja. Čia tik įstaigose visa monopolija sėdi. Kol jos sėdės su Win, tol nieks softo nekurs ant kitų OS.
      Be to, MS’as dabar tik geras apsausas Office paketui turi, nes iš ten geros pajamos. Aišku iš naujų kompų už OS gauna, ypač valstybinių ir privačių įmonių. Bet tarkim kaip man, nusiperku per ebau už 2€ key, suvedu ir jis jau eina 5 metus kaip legalūs OS.

      • svabas parašė:

        aš tai išvis kažkada upgraidinau piratinę Win 7 į Win 10. Gavau nauja serial kodą ir viskas kaip ir legali kopija, suformatuoju visą sistemą parsisinčius iš Microsofto Win 10 najausią buildą, net gali nesuvedinėt serial užbaigus instaliavimą WIN 10 automatiškai aktyvuojasi, nors oficialiai iš Microsofto 200 eurų Win 10 pro kainuoja.
        Kerneli, gal tu žinai kas čia per nesąmonės

        • SoTOP parašė:

          MS niekada rimtai su piratais nekovoja. Jiems labiau apsimoka, kad tu naudotum piratinę kopiją dabar ir galbūt ateityje pirksi legalia Win OS, vietoj to kad dabar ieškotum alternatyvų.

        • Stipena parašė:

          Tokia MS politika buvo, mes užmerkiam akis, tu tik upgradinkis. O toliau jau aktyvuoti win 10 buvo pririšti prie HW ir info laikoma serveryje. Todėl perrašius win 10 MS jau žino kad tam kompe stovėjo legalūs win 10. Tačiau, jei neklystu, buvo problema kad pakeitus pvz GPU pasikeisdavo HW ID tai MS nebeatpažindavo. Tai pakeitė šiek tiek ir pririšo win 10 serial prie vartotojo paskyros. Na ir dar buvo kažkoks limitas tų aktyvacijos kartų, berods 5.

  2. EscO parašė:

    OS dalina pusvelčiui nes surinkta vartotojų informaciją galima parduoti (šiuolaikinis data-mining)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.