„Intel“ patvirtino, kad planuoja išleisti „Raptor Lake“ procesorių su 6 GHz dažniu

Izraelyje vykusiame „Intel Tech Tour“ renginyje bendrovė patvirtino savo planus dėl „Raptor Lake“ serijos. „Intel“ viceprezidentas teigia, kad „Raptor Lake“ serija egzistuoja tik dėl to, kad „Meteor Lake“ procesoriai nėra parengti laiku. Bendrovė taip pat patvirtino, kad „Raptor Lake“ suteikia 15 % didesnį našumą vienos gijos darbo krūviuose ir 41 % didesnį našumą daugiagijose užduotyse. Šios naujos kartos staliniams kompiuteriams skirti procesoriai turėtų pasirodyti kitą mėnesį.

„Intel“ patvirtino, jog „Raptor Lake“ serijoje bus procesorius, siūlysiantis 6 GHz dažnį, tačiau nebuvo paminėta, kada toks procesorius bus išleistas ir kokiu pavadinimu. Akivaizdus kandidatas būtų naujas KS variantas, kuris paprastai išleidžiamas praėjus keliems mėnesiams po K serijos pasirodymo, taigi tai gali būti „Intel“ pastangos kovoti su būsima „Ryzen 7000X3D“ serija, kurią planuojama išleisti CES 2022 parodoje.

„Intel“ taip pat pareiškė, kad „Raptor Lake“ yra pirmoji architektūra, kuri sumuš 8 GHz pasaulio rekordą. Norint tai padaryti „Raptor Lake“ turėtų pasiekti 8,7 GHz dažnį, o tam reikės daug skysto azoto.

4 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Kokia nauda is tu 6ghz kai valgo virs 200w…

  2. Sigitas.lk parašė:

    Realiai su tokiu „progresu“, susidejus geriausi GPU ir geriausia CPU, reiks 2kw maitinimo bloko. Ziauru, energinis efektyvumas uzmirstas.

  3. Darbdavys parašė:

    Na energija tik Europoj brangi , uz atlanto centus kainuoja delto niekam net neidomu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.