„Intel“ planuoja paslaptingą transliaciją, susijusią su „Xe“ grafika

Vakar vykusio GDC 2021 renginio metu „Intel“ norėjo visus sudominti būsima „Xe“ grafika. Pateikti vaizdai buvo paslaptingi ir nieko konkretaus nepaaiškino. Matėme energijos spindulį, nukreiptą į „Xe-LP“ (Low Performance) lustą, o nuo jo lustas padidėjo penkis kartus ir tapo „Xe-HPG“ (High Performance Graphics). Spekuliuojama, kad tai reiškia, jog galingiausias „Xe“ lustas turės 5 kartus daugiau vykdomųjų vienetų nei pirmasis „Xe“ lustas. „Xe-LP DG1“ grafikos procesorius turėjo 96 vykdomuosius vienetus, tai galėtų reikšti, kad „Xe-HPG“ turės 480 vykdomųjų vienetų. Kiek yra žinoma, didžiausiame „Xe“ grafikos luste yra 512 vykdomųjų vienetų, tad gal „Intel“ naudos kiek apkarpytus lustus. Tikimasi, kad „Xe-HPG“ vaizdo plokštės bus išleidžiamos 2021 metų pabaigoje, bet konkrečios informacijos nėra.

Gundomajame klipe taip pat buvo pastebėtas paslaptingas dvejetainis kodas. Paaiškėjo, kad tai yra IP adresas. Jį įvedus į naršyklę patenkame į xehpg.intel.com tinklapį. Tinklapyje sakoma, kad kovo 26 dieną prasidės paslaptinga transliacija, susijusi su „Xe“ grafika, turinčią „Scavenger Hunt“ pavadinimą. Tai turėtų būti kažkoks renginys, kurio metu bus kalbama būtent apie „Xe“ grafiką. Gali būti, kad „Xe“ diskrečios grafikos išleidimas yra arčiau nei visi tikisi.

Gundomąjį „Intel“ video pamatysite paspaudę nuorodą: https://twitter.com/i/status/1372594993781694465

4 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    na intel jau is AMD puses kaip ir get rekt 😀 bet su labai geru kainos spartos santykiu ir gal bus dar vienas driokstelejimas kaip AMD prisikele is pelenu kaip koks fenixas 😀 tik cia bus dar vienas rimtas vga zaidejas kas mum tik i nauda tik idomu kaip kas jos jai dar bumas nebus pasibaiges 😀

    • Daimonass parašė:

      Manau, kad kol Intel su savo grafika pasieks AMD ir nVidia lygi, praeis dar ne vieni metai.
      Startu metu, driveriai bus labai nestabilus, kils įvairių problemų ir bus playable tik vos keli žaidimai, apie senus net išvis šnekos nebus.
      Toks mano spėjimas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.