„Intel“ procesorių trūkumas pablogės antrame ketvirtyje

„Intel“ procesorių tiekimas dar labiau pablogės antrame 2019 metų ketvirtyje. Tokia informacija dalinasi gerai žinomas tinklapis „Digitimes“. Teigiama, kad trūkumas bus jaučiamas ne tik parduotuvėse, kai norima nusipirkti tik procesorių, bet užtektinai procesorių negaus ir „Intel“ partneriai pardavinėjantys nešiojamus ar jau surinktus kompiuterius. Antrame ketvirtyje kažkiek augs įperkamų nešiojamų kompiuterių pardavimai, tokių kaip „Chromebook“, o taip pat bus daugiau nuperkama nešiojamų kompiuterių su „Core i3“ procesoriais. Būtent tokių nešiojamų kompiuterių ir nuperkama daugiausiai.

„Digitimes“ praneša, kad procesorių trūkumas susidaro dėl pasiūlos ir paklausos neatitikimo. Tokie gamintojai kaip HP, „Dell“ ar „Lenovo“ jautė 5 % didesnę paklausą nei turi procesorių 2018 metų 3-iame ketvirtyje. Sekančiame ketvirtyje trūkumas irgi siekė 4-5 %. Teigiama, kad net „Apple“ negauna tiek „Intel“ procesorių, kiek norėtų. 2019 metų pirmame ketvirtyje labiausiai trūksta „Core i5“ procesorių. Esant tokiam „Intel“ procesorių deficitui didesnę rinkos dalį pasiima AMD. 2018 metų pirmame ketvirtyje AMD užėmė 9.8 % OEM rinkos, o 2019 metų pirmame ketvirtyje pyrago dalis jau išaugo iki 15.8 %.

A photo released Oct. 8, 2018, shows a 9th Gen Intel Core processor packages. The processor family is optimized for gaming, content creation and productivity. (Source: Intel Corporation)


3 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Vaizdo kortos pigo, ram pigo, ssd pigo. Intel pasisiko ir kainos nekrenta… Stacionaru megejams dar gerai. O jei reikia laptopo su dedikuota kainos padebesiuose – nes kol kas tik intel+nvidia padorus. Lauksim geresniu laiku.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.