„Intel“ su „Alder Lake-S“ nori naudoti ATX12VO standartą

„Intel“ nori, kad su „Alder Lake-S“ platforma pagrindinių plokščių gamintojai daugiau naudotų efektyvesnį ATX12VO energijos tiekimo standartą, bet kol kas nei pagrindinių plokščių, nei maitinimo blokų gamintojai nerodo didelės iniciatyvos.

Vienos 12 V linijos maitinimo blokų platforma yra efektyvesnė už mums įprastus maitinimo blokus, kurie turi ne tik 12 V, bet ir 5 V ir 3,3 V linijas. Kol kas testų nėra daug, o juose aptikta, kad ramybės būsenoje nauja ATX12VO platforma yra dvigubai efektyvesnė. Žinoma, apkrovus sistemą energijos sąnaudos supanašėja.

Norint naudoti ATX12VO standartą reikia ne tik maitinimo bloko vien su 12 V linija, bet ir pagrindinių plokščių su dešimties kontaktų (10 pin) jungtimi. Pagrindinė plokštė neturėtų kitų maitinimo jungčių kaip yra dabar, o gaunamą 12 V įtampą keistų į jai reikiamą su integruotais DC-DC keitikliais. Dėl tokių pakeitimų pabrangtų pagrindinės plokštės ir padidėtų jų sudėtingumas.

„Intel“ naujo standarto norėtų jau su „Alder Lake-S“ platforma, bet pagrindinių plokščių gamintojai kol kas yra skeptiški ir mažmeninėje rinkoje šio standarto kol kas neplanuoja naudoti. Kita situacija yra jau surinktų kompiuterių segmente. Čia daugelis „Alder Lake-S“ kompiuterių gali turėti naują ATX12VO standartą, nes jis siūlo efektyvesni energijos naudojimą.

5 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    O konvertuojant įtampa ant pačios MB nekils problemų su šiluma? Aišku čia ne 240V į 12V konvertuoti. Tai gal ir nereikšminga.

  2. newdiamond parašė:

    ramybes busenoje sutaupys kas ?
    consumer tai aktualu ?

    • EscO parašė:

      straipsnyje rašoma:
      Kol kas testų nėra daug, o juose aptikta, kad ramybės būsenoje nauja ATX12VO platforma yra dvigubai efektyvesnė
      tai manau kad taip (vis vatas kitas)

  3. r00lz parašė:

    Serveriai jau seniai naudoja tik 12V maitinimo blokus ir jie nėra brangūs nors turi gerus 80 plus sertifikatus (dažniausiai platinum arba titanium), bet visokie konverteriai nusėda į motininės kainą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.