„Intel“ sunkiai sekasi pažaboti 10 nm litografiją

„Intel“ jau kuris laikas yra užstrigusi su 14 nm litografija, o 10 nm lustų gamyba yra vis atidėliojama. Naujausiais duomenimis iš pačios „Intel“, šiemet turim išvysti pirmuosius 10 nm lustus, bet tik labai mažais kiekiais. Masinė 10 nm lustų gamyba startuos tik 2019 metais. Priminsime, kad pirmieji 14 nm lustai, irgi mažais kiekais, pasirodė 2014 metų gale, o masinė gamyba pradėta 2015 metais.

Konkrečios informacija, kas neleidžia „Intel“ įvaldyti 10 nm litografiją nėra. Yra gandų, kad pereinant prie 10 nm netgi kiek sumažės lustų maksimalus dažnis, o tai tikrai nelabai patiks spartinantiems procesorius.

14 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Hmmm, įdomu kaip AMD sekasi su 7nm?

  2. Minde parašė:

    neustebciau, jei intelio 10nm bus mazesnis uz konkurent 7nm

    • Stipena parašė:

      Nebus mažesnis, kad būų mažesnis už konkurentų 7nm turėtų būti ne 10, o <9nm

      • kernel_panikuoja parašė:

        Gali but tiek didesnis, tiek mazesnis – kolkas nera prasmes lyginti, nes nera finalines versijos production’e, bent jau Desktop. Ir apskritai, reiketu susitarti ka tuo vadiname, nes kalba gali eiti tik apie viena parametra is keleto. Ir galiausiai dydis dar nebutinai reiks performance savybes. Mano supratimu tie procesai per daug skirtingi, kad juos butu galima palyginti „apples to apples“.

      • Minde parašė:

        baik jau, cia atsimenu samsungas bus 14 ar kiek nm paskelbes, kai tai realiai patobulintas 16. Nepamenu skaiciu, bet principas toks, kad chebra buna 15.9 jau vadina 14. O pas inteli kiek pamenu visada skaicius reiksdavo realybe.

  3. SarzzeR parašė:

    O kada galima tikėtis Zen 2?

  4. Minde parašė:

    kita vertus, ka vadinti sunkumais. Gal nepasieke uzsibrieztos iseigos, broko kiekio, pagaminimo kainos. Gal tikslas aukstas, kad gaminti iskart normaliai, o ne po biski pro broka kapanotis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.