Intel anonsavo 10 branduolių Xeon E7 procesorius

Didžiausias pasaulyje lustų gamintojas Intel šią savaitę pristatė naujus procesorius skirtus serveriams, kurie priklauso Xeon E7 šeimai. Jų pristatymas įvyko banko saugykloje, o naujieji procesoriai pasižymi net 10 branduolių.

Intel teigė, jog Xeon E7 nariai yra labai patikimi ir saugūs lustai, jų sparta yra net iki 40 procentų didesnė už praėjusios kartos Xeon 7500 seriją, o procesoriai dar ir efektyvesni, nei senieji. Jie turi 10 branduolių ir geba dirbti su 20 programinių gijų vienu metu.

Pasak kompanijos, naujieji serverių procesoriai ne tik leis kompanijoms sutaupyti daugybe pinigų už elektros sąskaitas, nes yra labai efektyvus, bet ir kilstels spartos kartelę į naują lygmenį. Žinoma, procesoriai nežmoniškai brangūs – Xeon E7 procesorių kainos prasideda nuo 774 JAV dolerių ir siekia iki 4616 JAV dolerių už vieną procesorių jų perkant vieną tūkstantį.

Intel Xeon E7 šeimą sudaro 8800, 4800 ir 2800 serijos, jie yra pagaminti 32nm technologinio proceso pagalba. Kaip žinia, Intel valdo net 90 procentų serverių procesorių rinkos, iš jos uždirba nemažus pinigus, tad ir skiria didelį dėmesį jai. AMD šiuo metu gali pasiūlyti tik geresnį kainos/kokybės santykį.



4 Komentarai

  1. jonas parašė:

    Klausimas, kaip visuomet, islieka tas pats: but will it run Crysis?!

  2. simple parašė:

    Kaip serveriniam produktui, tai itin aktualus klausimas…

  3. cepukas parašė:

    jonai,sitas procas ne zaidimu megejams skirtas 😉 cia server cpu. 🙂

  4. Santechnikas parašė:

    O tu nepagalvojai kad jonas ir pats tai zino,del to ir klausimas toks

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.