„Intel“ apskaičiavimo pirmųjų „3D XPoint“ atmintį naudojančių SSD kaupiklių spartą

Tie, kas tikėjosi, kad „Intel“ ir „Micron Technology“ sukurtas naujas „3D XPoint“ atminties standartas per naktį pakeis visą SSD rinką gali nusivilti. „Intel“ nusprendė pasidalinti informacija apie numatomą „3D XPoint“ naudojančių įrenginių spartą.

„Optane“ šeimos SSD kaupikliai bus skirti saugoti dažnai naudojamus duomenis, todėl naujasis produktas privalės pasiūlyti labai didelį pralaidumą, mažą vėlinimą ir aukštą IOPS spartą. Pirmieji tokie kaupikliai naudos PCI-Express 3.0 x4 arba DDR4 sąsajas ir bus pasiūlyti PCIe arba DIMM formatais. PCI-Express 3.0 x4 plokštės gali pasiūlyti 4 GB/s pralaidumą, o NVDIMM (non-volative DIMM) teoriškai gali pasiekti dar didesnius skaičius.

Haswell-E architektūra paremtas serverinis „Intel Xeon E5 v4“ procesorius palaikys DDR4-2400 MHz operatyviąją atmintį ir galės per vieną kanalą išlaužti iki 19,2 GB/s, tačiau „Intel“ neketina pilnai „atsukti kranelio“ ir skaidrėse nurodo, kad NVDIMM formato SSD kaupikliai galės pasigirti tik iki 6 GB/s siekiančiu pralaidumu.

Žinant, kad DDR4 kaip sąsaja gali užtikrinti milžinišką pralaidumą, tikėtina, kad komerciniai „3D XPoint“ atmintį turintys SSD kaupikliai pasižymės kur kas didesniu pralaidumu už dabartinius „Intel“ pateikiamus skaičius. IDF renginyje „Intel“ labai aiškiai pasakė, kad reikalingas nuoseklus darbas su JEDEC įtvirtinant naujų NVDIMM formato SSD kaupiklių suderinamumą su eile platformų, o tai užtruks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.