Intel Haswell turėtų pasirodyti 2013 metų kovo-balandžio mėnesiais

Didžiausias X86 architektūros centrinių procesorių gamintojas pasaulyje, bendrovė „Intel“, dar oficialiai neišleidęs naujausios lustų kartos, žinomos kodiniu pavadinimu „Ivy Bridge“, jau dėlioja planus kaip kuo greičiau pristatyti „Haswell“ architektūra grįstus procesorius. Jei neiškils nenumatytų problemų, „Haswell“ turėtume išvysti 2013 metų kovo-balandžio mėnesiais.

Ankstyvą balandį, pasirodantys „Intel Ivy Bridge“ hibridiniai procesoriai bus gaminami pagal naują 22 nm technologinį procesą, pasižymės nauju instrukcijų paketu, padidėjusia instrukcijų per dažnį sparta (angl. IPC) bei turės spartesnį integruotą grafinį posistemį. Pažangesnis 22 nm gamybos procesas ir „3D Tri-Gate“ tranzistoriai leis pasiekti didesnius taktinius dažnius, suvartojant mažiau elektros energijos.

Kad ir kaip tai beskambėtų įspūdingai, „Ivy Bridge“ tėra gana nedidelis žingsnis į priekį „Intel“ vadinamoje „tick-tock“ produktų vystymo strategijoje. Žingsnis „tick“ reiškia naują technologinio proceso įdiegimą, kai tuo tarpu „tock“ – esminį gaminamų lustų mikroarchitektūros pasikeitimą. Sekantis bendrovės „tock“ žingsnis ir bus „Haswell“ procesoriai.

Pasak kolegų iš DonanimHaber.com, „Intel Haswell“ architektūra grįsti procesoriai bus gaminami naudojant jau spėjusį įsitvirtinti 22 nm technologinį procesą. Kol kas daug informacijos apie šiuos procesorius nėra, tačiau vis tik jau žinomi keli svarbūs aspektai. Matyt, svarbiausias iš jų yra tas, kad „Intel Haswell“ CPU naudos naują LGA 1150 tipo lizdą, kuris, deja, nebus suderinamas su dabartine LGA 1155 platforma. Naujieji procesoriai greičiausiai palaikys dviejų kanalų DDR3 1600 MHz operatyviąją atmintį, o procesorių išskiriamas šilumos kiekis (angl. TDP) svyruos tarp 35-95 W, priklausomai nuo luste esančių branduolių skaičiaus ir taktinio dažnio. Be abejonės, patobulinimų sulauks ir integruotas grafinis posistemis, kuris ne tik bus spartesnis, bet ir palaikys naujas DirectX 11.1 ir OpenCL 1.2 instrukcijas.

Jūsų dėmesiui pateikiame, artimiausiu metu ketinamų išleisti aukštesnės klasės „Intel“ procesorių, lentelę:

DonanimHaber.com iliustracija.

5 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Kaip jie megsta socketus keitineti kas metus… Lyg ten tu nauju cpu architektura drastiskai pasikeis ir nebebutu imanoma suderint su senesniu cpu socket.

  2. Kestas28 parašė:

    kad tik naujas mb pirktume, velniai jie

  3. FastONE parašė:

    Kad viskas kasmet keičias. AMD atrodo soketo nekeičia, bet ištikro naujos kartos CPU neveiks senos kartos motininėj tik senų CPU palaikymas išlieka, bet tokiu būdu patys apriboja naujų CPU potencialą.

  4. bronius parašė:

    Keistai atrodo kai i7-3820 cpu intel pozicionuoja auksciau uz i7-2700k, jau nekalbu apie i7-3770k…

  5. Uzsispyres parašė:

    Marketingas. Apple kaip ir kitos kompanijos daro taip pat .

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.