„Intel Haswell“ ultrabook’ai bus komplektuojami su itin kokybiškais ekranais

Taivano šaltinių teigimu, bendras "ultrabook'ų" gamybos lygis, kurį sugeba pasiekti HP, "Dell", "Lenovo", "Asus", "Toshiba" ir "Samsung" kol kas negali aplenkti nešiojamųjų kompiuterių "Apple MacBook Air" gamybos apimčių, tačiau "Intel" šią situaciją ketina pakeisti.

Procesorių gamybos gigantas taikstytis su tuo neketina ir jau trečios kartos "ultrabook'uose" bandys įdiegti viską, kas geriausia, įskaitant naujausios kartos LCD ekranus. Akivaizdu, jog taip bus siekiama neatsilikti nuo "Apple", kuri savo naujos kartos "MacBook Pro" kompiuteriuose įdiegė įspūdingos raiškos "Retina" ekranus.

"Intel Haswell" procesoriumi varomuose itin plonuose kompiuteriuose atsiras pažangiausi LCD ekranai: "Sharp IGZO" ir "Samsung PenTile." Pirmasis ekaranas su 10 colių įstrižaine gali pasiūlyti 2560 x 1600 taškų raišką, o tai sudaro 300 pikselių per colį (ppi). Tokia pačia raiška galės pasigirti ir "Samsung PenTile" ekranai – tie patys 300 ppi 10,1 colio įstrižainės ekranuose. Tiesa, "Samsung PenTile" ekranai pasižymės dar viena naujove – jie turės ne tris, o keturis subpikselius, kur prie standartinių RGB pridėtas ir baltas subpikselis. Baltos spalvos subpikselio įvedimas padidins ekrano ryškumą bei praplės spalvinės gamos apimtį pagal NTSC standartą iki 72%, o tai yra maždaug 20-25% daugiau, nei įprastuose LCD ekranuose.

Paskutinę liepos dieną kompanija, "Intel", Taivane surengs visų "ultrabook'ų" gamintojų suvažiavimą, kuriame japonų ir korėjiečių kompanijos pademonstruos savo pažangiausius ekranus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.