Intel ir toliau stebina savo ketvirčių rezultatais

Paskutiniai AMD žingsniai mikroprocesorių rinkoje, įskaitant naujuosius mobilius bei šešių branduolių procesorius, leido kiek sunerimti konkurentui Intel. Nepaisant to fakto, Intel pranešė, kad jos praėjęs ketvirtis buvo geriausias per 42 metų istoriją.

Antrajame šių metų ketvirtyje didžiausias pasaulyje lustų gamintojas surinko 10,8 milijardo JAV dolerių pajamų, o kompanijos grynasis pelnas viršijo 2,9 milijardo JAV dolerių atžymą. Praėjęs ketvirtis kompanijai taip pat nebuvo labai prastas – 10,3 milijardo JAV dolerių pajamų bei 2,4 milijardo grynojo pelno.

Tiesa, praėjusiais metais antrasis ketvirtis kompanijai buvo tragiškas. Tuo metu visų galvoje buvo ekonominė krizė, o Europos Komisija Intel nubaudė didžiule bauda. Dėl tos priežasties vietoje 1,4 milijardo JAV dolerių pelno iš bendrų 8 milijardų pajamų kompanija patyrė 398 milijonų JAV dolerių nuostolį.

Intel prognozuoja dar geresnį trečiąjį ketvirtį, nors dėl grynojo pelno vis dar išlieka klaustukas. Gamintojas tikisi, kad šiame ketvirtyje pavyks pasiekti 11,6 milijardo JAV dolerių pajamų su 400 milijonų JAV dolerių paklaida. Geriausiu atveju kompanija tikisi 12 milijardo JAV dolerių pajamų, tačiau tikruosius skaičius pamatysime pasibaigus šiam ketvirčiui.

8 Komentarai

  1. phemark parašė:

    Poros metu laikotarpi sitie skaiciai tik dar labiau ishaugs, nes Intelis eina i mobiliuosius telefonus, o ju kaip zinia, tikrai daug parduodama:)

  2. daniukas21 parašė:

    tuoj atkapstys intelio kokia nesvaria veikla ir vel gaus baudele 🙂

  3. bronius parašė:

    Konkurencijos nera, todel tokie pelnai..

  4. daniukas21 parašė:

    vel engia kitus gamintojus 😀

  5. pushaz parašė:

    daniukas21 – ir ka ta baudele?kai tokie pelnai,ta baudele juokas ir pasityciojimas.
    Engia kirus gamintojus?O gal sukuria kazka geresnio nei tie KITI gamintojai?Realiai,jei nesi amd fanas,absoliuciai neapsimoka imt amd sistemos – pajieskok nete,pilna palyginimu su kainomis ir t.t.
    Del nesvarumo – parodyk bent viena visiskai svaria kompanija?

  6. developeris parašė:

    pushaz kazkur dinges buvai ? 😀 jau pasiilgau tavo argumentuotu postu 🙂

  7. zirnis parašė:

    kaip neapsimoka AMD? renkantis PC uz 1000-1500lt AMD optimaliausias sprendimas.

  8. pushaz parašė:

    developeris – uz NV ir Intel pinigus atostogavau 😉
    neargumentuotas?LOL – maniau kad cia tik tu taip darai,kaip ir dar keletas
    Tik totalus amd fanas negaletu pripazint kad amd cpu rinkoje visu zingsniu atsilieka nuo Intel,taip nerekauk del argumentu ir nepradek asmeniniu kabinejimosi,argumentu megejau 😉
    tavo \"argumentai\" ne karta cia taipogi buvo apsviesti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.