„Intel” iš ne K serijos „Haswell” modelių atima paprasčiausią paspartinimo būdą

Kuo toliau, tuo labiau entuziastų ar net tiesiog mėgėjų-spartintojų veidai rūškanojasi išgirdus „Haswell” vardą. Šįkart visų dėmesys pakrypsta į ketvirtos kartos Core i5/i7 šeimos procesorius, iš kurių „Intel” išiima daugiklį „Sandy Bridge” ir „Ivy Bridge” modeliuose leidusį per keturias pakopas kilstelti „Turbo Core” daugiklį.

Tiesa, ši galimybė suteikdavo tik papildomus 400 MHz., o galutinis dažnis priklausydavo nuo to, kiek tuo metu yra aktyvių branduolių, temperatūrai neviršyjant nustatyto limito. Prisidengusi nuomone, kad ne K šeimos „Haswell” tėra skirti paprastiems eiliniams vartotojams, „Intel” nebesuteikia nė tokios spartinimo galimybės. Laimei, paliekamas paskutinysis būdas, tiesa, pastarasis atrodo sudėtingiau ir tikrai ne visuomet bus veiksmingas.

Reziumuojant, tiem, kas nori turėti realią galimybę pažaisti su „Haswell” dažniais, teks papildomai iš piniginės išsitraukti 20-30 JAV dolerių, – būtent toks šiuo metu yra skirtumas tarp identiškų K ir ne K „Haswell” modelių.

6 Komentarai

  1. Dephy parašė:

    Nu tai, teisingai intel daro.. jeigu daznius nori kelti imi K ir tiek..Aisku Haswell vistiek lieka nusivilimu del kitu priezasciu.

  2. ZeroFM parašė:

    Na tai tegu padaro CPU be integruotos grafikos nes man ji visiškai nereikalinga .

  3. daniukas21 parašė:

    BC00> tai taip iseina,kad ivy bridge be k 4 branduoliai negali vienu metu dirbti 3.8-3.9 dazniu?

  4. alonzo2 parašė:

    Pripainiota 😀

  5. alonzo2 parašė:

    Dabar neapsimoka imt haswell, ypac uz tokia kaina…. i7-4770k + padoresne mb su z87 chipsetu ~1500-1600lt… Tiek kainuoja i7-3820 su x79 mb, jeigu pora men galima atideti pirkima, tai pasirinkimas akivaizdus i7-4820K + x79…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.