Intel: internetinių nešiojamųjų galas jau artėja

Planšetinių ir ultraportabilių kompiuterių atkeliavimas pranašauja vis niūresnę „netbook“ tipo kompiuterių ateitį. Panašios nuomonės laikosi ir Intel Japan prezidentas Kas Yoshida, kuris nusprendė trumpai pasidalinti savo nuomone šia tema.

Jo teigimu, šio tipo įrenginiai buvo itin įdomus produktas, kuris nuleido kompiuterio kainas į žemumas ir taip leido praplėsti asmeninių kompiuterių vartotojų bazę. Visgi šių kompiuterių rinka esą neaugo taip, kaip tikėjosi Intel. Kalbėdamas apie Japonijos rinką Yoshida teigė, jog šiuo metu vis didesnis susidomėjimas yra spartesniais analogais.

Dėl šios priežasties Intel nusprendė didesnį dėmesį skirti „Ultrabook“ tipo kompiuteriams, kurie naudotų sparčius ir pigius Core i3 ar net i5 lustus. „Japonijoje 70 proc. parduotų lustų sudarė aukštos klasės procesoriai. Todėl netbook nepasiekė to lygmens, kurio mes norėjome“, – teigė Kas Yoshida.

„Vėliau atkeliavo i3 ir i5 lustai, kurių kainos buvo panašios į netbook kompiuterių procesorių, ir tai sumažino paklausą. Pastarieji kompiuteriai vis dar pardavinėjami, tačiau jau ne su tokia paklausa.“ Žurnalistų paklaustas kada ateis „netbook“ galas, Yoshida atsakė, jog sunku tiksliai nustatyti, kadangi kai kuriems vartotojams kaina išlieka svarbiu rodikliu.

2 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Nu jau, nusisnekejo kaip reikalas jis. Ultrabooku kainos kosmines. Pats labai ju noriu, bet kainos tikrai zveriskos 3000+ lt is amazon, apie lietuviu parduotuves net nekalbu. Netbookai tikrai mirs, bet ultrabookai ju tikrai nepakeis dle kainos skirtumo vien.

  2. Trajan parašė:

    cia tas pats kaip pries keturis metus kai pirkau stalini kompa zaidimam visur skalambijo tipo uz metu nesiojami aplenks ir bus geresni nei staliniai ……..vel eiliniai pezalai kaip buvo nesiojami prastesni taip ir liko o kaina vos ne dviguba lyginant su staliniais taip kad ir cia situacija ta pati ………..naujove reikia kazkam iskisti vat ir peza prognozes nerealias…………

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.