Intel pademonstravo procesorių, varomą saulės energija

Lustų gamybos gigantas Intel šia savaitę pristatė labai įdomų centrinį procesorių, kurį varo tik saulės energija. Jis šiuo metu žinomas kodiniu Claremont vardu, o jo pagrindas – ypač senas Socket 7 Pentium centrinis procesorius.

Nepaisant to, kad panaudota ypač sena platforma, naujasis saulės energija varomas procesorius tereikalauja 10mW energijos dirbdamas pilnu pajėgumu, kai šiuo metu mes ypač mažai energijos eikvojančius procesorius įsivaizduojame su apie 15W ar šiek tiek didesnėmis energijos sąnaudomis.

Intel pavyko tai padaryti panaudojus įdomią techniką, kai įtampa yra pritaikoma silicio lustui, kuris yra vadinamas Near Threshold Voltage vardu. Ši technika remiasi idėja, kad procesoriams teikiama pakankama įtampa, kuri užtikrina, jog tranzistoriai procesoriuje be problemų gali atsidarinėti/užsidarinėti.

Lustas, kurį matote viršuje, yra pajėgus susidoroti su Microsoft Windows operacine sistema, o energiją jis gauna vos iš vienos lempos, kuri susikaupia saulės baterijoje, kurios dydis yra maždaug pusė pašto ženklo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.