Intel planuoja pasiekti 4 nm gamybos procesą 2022-siais

Japonijoje vykusioje specialioje konferencijoje, Intel atskleidė planus, kada kompanija žada įvaldyti naujus technologinius gamybos procesus.

Kaip žinia, Intel šiuo metu yra praktiškai pilnai įsisavinusi 32 nm gamybos procesą ir kompanija jau 2010-ųjų pradžioje planuoja pristatyti naujuosius Clarkdale centrinius procesorius. Prie 22 nm gamybinio proceso Intel planuoja pereiti 2012-siais, kuomet turėtų pasirodyti pirmasis Haswell architektūros procesorius su integruotu Larabee grafiniu lustu. 2014-ais metais Intel turėtų peršokti prie 16 nm, o dar po dviejų metų – prie 11 nm techproceso. Sekantį tikslą, 8 nm gamybos procesą, Intel greičiausiai pati viena įveikt nesugebės ir į pagalbą bus pasitelktos kitos, šia linkme dirbančios, kompanijos. Dar pažangesni 6 ir 4 nm technologiniai procesai turėtų būti įsisavinti atitinkamai 2020-ais ir 2022-siais metais.

Nesunku pastebėti, jog Intel yra numačiusi perėjimą prie vis naujo gamybos proceso kas du metus. Kyla klausimas: kaip seksis pagrindiniams Intel konkurentams AMD? Žvelgiant į dabartinę situaciją, AMD gali atsilikti dar labiau, tačiau reikia tikėtis, kad AMD sąjunga su GlobalFoundries leis kompanijai įsisavinti gamybos procesus kur kas sparčiau.


11 Komentarai

  1. eTeRis parašė:

    Kas 2 metai teks pirkt naują CPU 🙂

  2. nanoWorld parašė:

    Tai tik orientaciniai duomenys, ypac kai kalba eina apie 7 metus i ateiti ir daugiau, todel i juos ziuriu siek tiek kritiskai, prismindamas kad kazkada buvo zadeta >10GHz dazniai ir sviesi ateitis netburst\’ui 🙂 pagyvensim pamatysim. Iki 2022 gali daug kas is esmes pasikeist.

  3. svedas parašė:

    Smarkiai abejoju tokiomis prognozėmis, neaisku visu pirma ar investicijos atsipirktu, juk nesvarbu is kiek nm pagamintas tavo procas, o jo kainos ir galios santykis.

  4. P1nk1 parašė:

    O bus taip, kad Intel subankrutuos ir baigsis jo svajonės…

  5. Dzimbo parašė:

    Tada baigtųsi ir mūsų svajonės apie konkurencingas kainas, nes vienam bankrutavus, kitas gali daryt, ką nori.

  6. Storasis parašė:

    Ir suplanuok tu man, 15 metu i prieki

  7. arturas173 parašė:

    Abejoju tokiomis prognozemis, po tiek laiko dauk kas gali is esmes pasikeisti. 🙂

  8. Darek parašė:

    netikiu ,kad 2022 mes vis dar naudosime silici

  9. DARULIS parašė:

    Darek. Tikekimes, kad prieisime prie plastelino technologijos 😀

  10. Beady parašė:

    nieko sau uzmojai 🙂 Tikekimes kad tokiais tempai ir bus viskas daroma idomu kai isvistys technologija iki 4nm ka toliau be isras 😀

  11. BigMan parašė:

    kazkaip neidomu.. galetu isleist kas tarkim 5 metus nauja produkta, bet gera.. o dabar kas savaite visoki shu.. leidzia. (angry)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.